Elsker, elsker ikke: Jens Settergren

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Kultur
8. oktober 2016

Jens Settergren

Ida Sønder Thorhauge

Elsker 

Kantareller, bål, amerikanske pandekager, lufthavnes sterile atmosfære, den sirlige indpakning af flymad, Sydhavnstippens geologiske lag af skrald, blødkogte æg, Robert Smithsons forfatterskab, Cyprien Gaillards videoværker, Ursula K. Le Guins science fiction, levende døde (altså, zombier i alle afskygninger), forestillinger om den kommende apokalypse, at vi (principielt set) alle er mutanter, mørkekamre, reklamers gennemskuelige løgne, at drikke ayran til stærkt krydret mad, Bataille, skarpe køkkenknive, at tage noter, perfekt proportionerede dessertportioner, ophobninger af enhver art, Moscow Mule, når ting transformeres til kunst, at forstå et svært ord, Ramallahs tomme gader under fredagsbøn.

Elsker ikke 

At vente på noget, der ikke kommer, at skrive fondsansøgninger, at arbejde uden at modtage honorar, lunken mælk, at have rotter i atelieret, frygten for det ukendte, spin, New Public Management, Tony Matelli, Tony Oursler, klagevejledninger, bjørneklo, flymad, fedtede fingre, krummer i sengen, rindalisme, Salvador Dali, og endnu mindre elsker jeg, når andre elsker Salvador Dali, at føle mig fattig, mødepligt, middelmådighed, mesterlære.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her