Elsker, elsker ikke: Tom Buk-Swienty

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af. I denne uge Tom Buk-Swienty, der er aktuel med biografien ’Tommy og Tanne’
Kultur
15. oktober 2016
Dagens første kop kaffe, hjertelighed, latter, generøsitet, musikalitet, humor, selvironi og storsind, det liv jeg igennem 25 år har skabt med min hustru, hendes kærtegn, vores søns dybe smil, vores datters kampgejst, arbejdsro, en åben kalender, septemberdage i New York

Tor Birk Trads

Elsker

Dagens første kop kaffe, hjertelighed, latter, generøsitet, musikalitet, humor, selvironi og storsind, det liv jeg igennem 25 år har skabt med min hustru, hendes kærtegn, vores søns dybe smil, vores datters kampgejst, arbejdsro, en åben kalender, septemberdage i New York, forår i Paris, alle årets dage i Berlin, årets længste i Danmark, lune nætter, læsere, lyden af en brænding, solopgange over savannen, solnedgange over hvilket som helst hav, Beethoven og Knopfler, Schubert og Thelma & Louise, jazz og hæse stemmer, Mozarts Requiem, Cohen Brothers, drømme, grønne øjne, mod, vid og vide horisonter, myldrende storbyer, skovens stille dybe ro, lynskak, venner, Thomas Mann, Verden af i går, Lykke-Per, Tom Wolfe. En nightcap.

Elsker ikke

Smålighed, millimeterretfærdighed, myg, fluer, hvepse, grænsebomme, grimt sprog, nedladenhed, skødesløshed, NemID, bureaukrati, public management, postkontorer i supermarkeder, nyhedsstrømme, sociale medier, flimmer, festmiddage, hvor man sidder på den samme plads i meget mere end to timer, januar til marts, druk, statussymboler, nationale symboler, moderigtighed, teambuilding og våde strømper. Vold og magt.  

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her