Læsetid: 1 min.

Kunstpausen: En poetisk pavillion

Arkitekterne Sine Lindholm og Mads-Ulrik Husum har tegnet pavillonen Growing Sphere, som var udstillet i forbindelse med dette års Chart Art Fair på Charlottenborg, i samarbejde med Space10
Arkitekterne Sine Lindholm og Mads-Ulrik Husum har tegnet pavillonen Growing Sphere, som var udstillet i forbindelse med dette års Chart Art Fair på Charlottenborg, i samarbejde med Space10

Rasmus Hjortshøj, Coast

7. oktober 2016

Sine arbejder fænomenologisk og sanseligt med sine projekter, mens Mads-Ulrik, som samtidig er uddannet møbelsnedker, har en praktisk og detaljeorienteret tilgang til faget. Dermed skaber de værker, som forbinder to yderpunkter af arkitekturen.

Pavillonen udvider brugsmulighederne og de sanselige og visuelle potentialer ved urban farming konceptet, ved at gøre det rumligt og inddragende som en del af det flydende byrum.

»Pavillonen fremmer vores forhold til vegetation og inviterer den besøgende ind i et intimt mikro-univers af sanseindtryk, hvor den besøgende og vegetationen smelter sammen. I en storby-skala, hvor alt foregår i hastigt tempo tilbyder denne pavillon, som relaterer sig til en mere kropslig skala - en ny type ’oase’- og ’pausearkitektur'.«

Prototypen ejes og administreres af Space10, som bruger den i forbindelse med forskellige events - senest Munchies festival i Kødbyen i København. Samtidig videreudvikler Sine og Mads-Ulrik nu på pavillonen og konceptet for den tredimensionelle farm:

»Vi arbejder ud fra en arkitekturfilosofi, hvor atmosfære og sanselighed agerer som de primære designfaktorer. Med afsæt i en rumlig eksperimentation af urban farming, stræber vi mod at frembringe poetiske rum med terapeutisk kvalitet«

www.sinelindholm.com

www.madsulrikhusum.com

www.space10.io

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu