Læsetid: 7 min.

’Jeg skylder ingen ideologier noget som helst’

Der er sjældent tid til at få nuancerne med i den offentlige debat, mener den dansk-afghanske debattør og forfatter Geeti Amiri. Nu udgiver hun sine erindringer for at bidrage med kompleksiteten fra sin egen historie
’Man skal være helt nede der, hvor man nærmest ikke kan trække vejret længere, før nogen indser, at man har brug for hjælp,’ siger Geeti Amiri, som har skrevet sin selvbiografi for at nuancere den offentlige debat gennem de oplevelser, hun har med sig fra en barndom med en voldelig storebror.

’Man skal være helt nede der, hvor man nærmest ikke kan trække vejret længere, før nogen indser, at man har brug for hjælp,’ siger Geeti Amiri, som har skrevet sin selvbiografi for at nuancere den offentlige debat gennem de oplevelser, hun har med sig fra en barndom med en voldelig storebror.

Jakob Dall

7. oktober 2016

De sorte sække med tøj havde ligget skjult i skabet i en lille uge. De lå klar til, når sagsbehandleren ringede og sagde, at nu var det nu.

Den 17-årige Geeti Amiri havde ventet på denne dag i tre lange år. Sagsbehandleren forstod, at hun måtte væk, da storebroderen en sommerdag blev så vred, da hun kom hjem fra en biograftur, at han gennembankede hende.

Da sagsbehandleren endelig ringede, havde Geeti Amiri ventet i tre uger. Det var hendes tredje dag på Frederiksberg Gymnasium, og de andre i klassen legede navnelege. Hun forsøgte at spille med, så godt hun kunne, så ingen skulle opdage, at noget var i gære.

Sagsbehandleren forklarede, at Geeti Amiris mor var på vej til kommunen, hvor de ville fortælle hende, at hendes datter skulle fjernes hjemmefra. Det var i det tidsrum, at den unge teenager skulle tage hjem og hente de sorte sække.

Den nu 27-årige debattør og forfatter Geeti Amiri var ikke engang myndig, da hun låste døren til barndomshjemmet bag sig, tog på krisecenter og dermed sagde fra over for flere år med massiv vold og omsorgssvigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jan Weis
  • Niels Duus Nielsen
  • Hans Aagaard
  • Brian Rosberg
  • Oluf Husted
  • Jørn Andersen
Jan Weis, Niels Duus Nielsen, Hans Aagaard, Brian Rosberg, Oluf Husted og Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er en gåde, sikkert for mange, hvor alle disse veluddannede piger bliver af efter f.eks. en studentereksamen, dem skal der jo efter sigende være mange af - bliver de bare gift helt traditionelt med en evt. underuddannet mand fra samme klan efter det medbragte familiemønster - for ude i erhvervslivet møder man dem da sjældent ...

I så fald har Geeti jo ret, et eksamensbevis er ingen garanti for, at noget ændrer sig fundamentalt ...