Læsetid: 2 min.

Arbejdspladsen: Lotte Kaa Andersen

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Kultur
12. november 2016

Træfigurer

Jeg fandt de tre træfigurer i en lille kunstbutik, da jeg besøgte min veninde i USA for mange år siden. Jeg blev bare draget af dem, fordi det er en familie. Det er en mand og en kvinde, der kysser, og så er det en mor med sit barn og en lille desperat kvinde, der er helt ude af sig selv. Meget af det jeg skriver om, er familier, det svære ved at være en familie og nå hinanden.

Avisstak

Jeg kan ikke smide en uåbnet avis ud. Dem, jeg ikke har fået læst, hober sig op. Jeg bliver meget inspireret af virkelighed. For mig er det en sandhed, at virkeligheden overgår fantasien. Jeg kan finde rigtig gode ord og sætninger eller historier, der kan sende mig af sted til noget andet i de her aviser, og derfor ville jeg være rædselslagen for at smide en ulæst avis ud, for det kunne jo være den ene ting, der ville sende mig af sted i en god retning.

Notesbøger

Jeg tager hele tiden noter. Før i tiden havde jeg altid en notesbog på mig, men nu skriver jeg noter på min telefon. Jeg er meget påpasselig med at skrive op, så snart jeg får et spjæt i maven, som tit er sådan, en god idé føles. Det kan lige være det øjeblik, der gjorde, at du fik den idé, så derfor skal man skrive det ned med det samme. Derfor har jeg også rigtig mange notesbøger, som jeg kan finde på at gå tilbage og kigge i for at finde noget, jeg kan bruge.

Bøger

Der er flere, der har sagt, at jeg skriver i en Kampmann- og Panduro-tradition, altså i en realistisk romantradition. Da den nye bog udkom i sidste uge, holdt min redaktør en meget fin tale for mig, hvor han også talte om at skrive i den tradition. Så den stak, jeg har liggende, er realistiske romaner. Det er også den slags romaner, jeg selv har læst, men jeg har ikke været bevidst om, at jeg selv var en del af det.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her