Læsetid: 2 min.

Arbejdspladsen: Peter Øvig Knudsen

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord

Sille Veilmark

Kultur
26. november 2016

Udsigt

Udsigten fra mit skrivebord er fantastisk, for jeg kigger ud i Dyrehaven. Det at kunne kigge på skov lige fra sit arbejdsværelse er skønt, fordi den aldrig er den samme.

Den ændrer sig i løbet af dagen med lyset, og så skifter den også i løbet af året.

Det har altid været en betingelse for mit arbejde, at jeg kunne kigge langt. Det er jo i de øjeblikke, at en ny idé eller noget, man har glemt, dukker op i bevidstheden.

Flag

Mange har været sure på mig under mit arbejde med BZ, men jeg har også fået gode nye venner, og jeg har aldrig før fået så mange gaver fra kilder. For eksempel en gammel slangebøsse og en læderjakke, som er blevet båret gennem ni års gadekampe.

På mit skrivebord ligger der et flag, som jeg fik af to bz’ere, da bogen udkom. Det er et dannebrogsflag overmalet med slogans, som de har genskabt ud fra et flag, der hang i det berømte besatte hus, Klosteret, i Abel Cathrinesgade på Vesterbro.

Dåse

En anden gave er den røde dåse fra den nedlagte gummifabrik på Nørrebro Schiønning & Arvé. Dér lavede politiet deres katastrofale overgreb med tåregas mod en flok børn og unge, da bz’erne havde besat fabrikken.

Jeg har fået dåsen af bz’eren Niels Ibsen. Han har puttet et par visne efterårsblade i dåsen, de er fra nogle grave på Assistens Kirkegård, han syntes var vigtige: Natasha og Dan Turells grave. Det er et stykke poesi, som han også repræsenterer i min bog, den poetiske åre i bz-bevægelsen.

Kuglepen 

Det er vel en af de billigste kuglepenne, man kan få. Jeg har købt denne type, siden jeg i 1995 interviewede Inger Christensen. Det var en af de største oplevelser, jeg har haft med at lave interview. Et af de spørgsmål, jeg havde forberedt, var, hvilken pen hun skrev med.

Man har en forestilling om, at hun skriver med en eller anden særlig pen, men så fortalte hun, at hun altid skrev med BIC-kuglepenne. Jeg tænkte okay, hvis Danmarks største digter skriver med dem, så er det også det, jeg skal gøre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her