Læsetid: 1 min.

Arbejdspladsen: Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Kultur
19. november 2016

Polaroidprojekt

Polaroiderne på opslagstavlen er del af en kunstnerisk undersøgelse af kurateret erindring. Billederne forestiller øjeblikke, hvor jeg har været lykkelig og tryg. Sammen udgør de en traumefri livsdimension, der rummer noget farligt og livsfornægtende, men også et oprør mod uretfærdig sorg. Både faren og potentialet fascinerer mig. De er et sted, hvor jeg kan finde skrivero, vel vidende at dét sted »not in Kansas anymore«.

Ikon

Jeg har et ikon hængende af Skt. Georg og dragen. Jeg er ateist, men Skt. Georg er min skytsmytologiske figur. For nogle mennesker er det en viljesakt at føle ret til at være i verden, sådan er jeg. Der kan være en voldsom skam forbundet med at sige: Min krop skal eje rum, og min stemme skal lyde! Men jeg vil dræbe den skam. Også som forfatter, i skriften. Så han hænger der, Skt. Georg, og styrker mig i at være til.

Dagbog

Jeg har skrevet dagbog regelmæssigt, siden jeg var ti år gammel. Det er nok mit vigtigste skriveredskab – bortset fra min computer. Det er det sted, hvor jeg øver mig, udvikler mig og arbejder med sprog uden at være bundet af en bestemt form.

Fuglesamling

Jeg har en samling fuglefigurer, som bare er opstået. Jeg synes, det er sjovt, for jeg har aldrig nogensinde ønsket mig en fuglefigur, og der er ikke nogen forbindelse mellem de mennesker, der har givet mig dem. Men på en eller anden måde er der vokset en lille samling fuglefigurer frem hjemme hos mig. Så nu har jeg taget den til mig. De er gode at have, fordi de er glade og ubekymrede, og står og pipper lidt om nogle folk, jeg har kær, og som holder af mig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her