Folk
Læsetid: 1 min.

Bogfolk

Kultur
19. november 2016

Svend Åge Madsen

Den herlige rejsebogsserie vide verden, der hidtil primært har fokuseret på europæiske storbyer, er nu blevet udvidet med et bind om en dansk by. Og nej, det er ikke København, der har æren, men naturligvis Aarhus – for hvor er det nu lige Aarhus Universitetsforlag har til huse? Svaret springer vi over, det er for oplagt. Næsten lige så oplagt er det, at et af bidragene må signeres af Svend Åge Madsen, der har gjort byen til en hovedkulisse i nyere dansk litteratur. Hans bidrag hedder således bare »madsensk« og har tilføjelsen »at fortælle aarhus« og handler om byens litterære historie.

Karen Blixen

Så er der nyt for elskere af Karen Blixen, for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab udgiver nu i deres nydelige Blixen-serie Sidste Fortællinger, der udkom i 1957 på både dansk og engelsk. Det pudsige er, at de sidste fortællinger ikke blev den sidste, men den næstsidste samling. Den tekstkritiske udgave er forsynet med et fyldigt noteapparat samt efterskrift af Blixen-forsker Charlotte Engberg, lektor i litteratur på RUC, som i efterskriftet til udgivelsen taler om et »comeback, der kan vaske sig«, efter at der var gået mere end 10 år siden udgivelsen af Vinter-Eventyr og Gengældelsens Veje.

Bob Dylan

I har sikkert læst det, årets nobelprismodtager Bob Dylan kommer ikke til Stockholm i december for at tage imod sin pris. Han begrunder det med engagementer, han allerede havde sagt ja til, hvilket han ifølge Dagens Nyheter har forklaret sig i et personligt brev til Svenska Akademis permanente sekretær Sara Danius. Han får lov at slippe, det har andre også gjort, men han slipper ikke for at holde sin nobelprisforelæsning. Ellers får han ingen penge. Forelæsningen skal han bare have klar i løbet af seks måneder, og alle venter nu spændt på, hvordan den leveres. Historien fortsætter.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her