Læsetid: 1 min.

Bogtider

5. november 2016

Foran på dette store tillæg i anledning af den kommende weekends BogForum har vi sat Karl Ove Knausgård, fordi han i sit fremragende essay her i tillægget taler om litteraturens berettigelse.

Når han læser, gør han det ud fra en mangel. Han ser litteraturen som et område, hvor det forudsigelige er ophævet, og hvor afstanden mellem forestillingen om virkeligheden og virkeligheden hele tiden udmåles. Det er faktisk dér i mellemrummet, at vi er i live, i bevægelse, i stadig tilblivelse på trods af idealer, dogmer, ideologier og utopier.

Afstanden til utopien handler det også om i Richard Swartz’ fantastiske reportage fra Minsk og i Svetlana Aleksijevitjs seneste bog på dansk, Secondhand-tid, om opløsningen af Sovjetunionen, der fortælles i en karakteristisk flerstemmighed, hvor én bestemt sandhed er udelukket.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu