Læsetid: 5 min.

Computere som kreative fødselshjælpere

Kunstig intelligens kan i dag tænke kreativt og selvstændigt. Dermed kan computere i samarbejde med mennesker være med til at finde helt nye løsninger på verdens store udfordringer, mener lektor fra IT Universitetet Sebastian Risi, der forsker i samarbejdet mellem menneske og maskine
Billede fra spillet No Man’s Sky, der handler om at udforske rummet, og hvor man bevæger sig rundt i en galakse, der konstant udvider sig.

Billede fra spillet No Man’s Sky, der handler om at udforske rummet, og hvor man bevæger sig rundt i en galakse, der konstant udvider sig.

no-mans-sky.com

18. november 2016

De små farvede plastfigurer af dyr og planter på bordet ser ikke ud af meget. Men de er eksempler på, hvad computere, der bliver fodret med tusindvis af billeder fra naturen, kan generere af nye ideer.

Forskere i kunstig intelligens har via algoritmer, der efterligner hjernen og naturens evolution, gjort computere i stand til at tænke mere kreativt, og Sebastian Risi, lektor på IT-Universitetet (ITU), er en af dem, der arbejder med kreative algoritmer.

Umiddelbart er det svært at se den store kreativitet i de figurer, computeren på ITU har skabt, så hvad er det egentlig kunstig intelligens er i stand til?

»Mange mennesker tror, at computere ikke kan finde på noget nyt, men det, der har ændret sig i forhold til tidligere, er, at de lærer noget af sig selv ud fra de data, de får. Og nogle gange opdager de noget nyt. For mig er kreativitet at skabe noget nyt, som ingen havde tænkt på. Altså at bruge de eksisterende byggesten til at lave noget nyt og interessant, men der er sikkert 100 måder at definere kreativitet på,« siger Sebastian Risi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu