Læsetid: 10 min.

I dag har jeg ’drejet mig mod min lesbiske side’

Marianne sprang ud som lesbisk som 54-årig, men hendes historie er ikke den klassiske ud-af-skabet-fortælling. For der var ikke rigtig noget at skjule i noget skab. Først nu er det ved at gå op for os, at seksualitet er noget, der godt kan forandre sig
Marianne undertrykte aldrig nogen sider af sig selv, føler hun. Hun overvejede bare aldrig for alvor, at hun kunne være andet end heteroseksuel. Og forskning viser, at seksualitet i høj grad kan forandre sig i løbet af et liv.

Marianne undertrykte aldrig nogen sider af sig selv, føler hun. Hun overvejede bare aldrig for alvor, at hun kunne være andet end heteroseksuel. Og forskning viser, at seksualitet i høj grad kan forandre sig i løbet af et liv.

Sille Veilmark

17. november 2016

Marianne har aldrig følt sig særlig køn eller feminin. Heller ikke da hun var lille. På et gammelt klassebillede, hvor hun sidder ved siden af sin barndomsveninde, som hun selv beskriver som klassens kønne pige, kan man se, at det ikke passer. Det er mere end halvtreds år siden. Dengang det var sært, hvis piger helst ville gå med bukser.

I dag er Marianne 66 år gammel, og hun har aldrig haft det bedre med sig selv. Det er der mange grunde til. Den ro, der indfinder sig med alderen, til at gøre, hvad man har lyst til, selvsikkerheden og selvindsigten. Men en af de vigtigste grunde hedder Eva.

Efter fire længerevarende forhold til mænd og en livslang selvopfattelse som heteroseksuel forelskede Marianne sig som 54-årig i en kvinde. En kvinde, der var ni år ældre, og som før hun blev Mariannes kæreste var hendes bedste veninde.

»Jeg har aldrig været sammen med nogen – kvinde eller mand – som i den grad elsker mig fuldstændig uforbeholdent.«

I dag lever Marianne lesbisk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • David Zennaro
  • ingemaje lange
  • Jørn Andersen
Viggo Okholm, David Zennaro, ingemaje lange og Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Drømmen om at alle 'LGBT'-fænomener er skabs-heteroer - eller omvendt - lever fint fra miljøet selv til Pinsebevægelsen. Jeg Mig Min er norm, resten er ondskab løgn og forvildelse. Selvfølgelig er sexualitet labil, selvfølgelig er der en 'behandling' ... If You Say So !

Anders Sørensen

»Jeg spiller harmonika, Eva spiller violin. Dengang spillede vi lidt jazz og lidt salonmusik. Det var ikke super ophidsende, men det gode var jo, at Eva kom.«

Lol.

Undskyld til de involverede, men lol.

Charlotte Svensgaard

Altså - vi mennesker elsker jo at putte ting i kasser, og måske især seksualitet? Kvinden er glad for kvinder og mænd. Der er en helt tredie term for det, biseksuel.
Og at være biseksuel betyder absolut ikke at man er promiskuøs eller har flere forhold på same tid. Det betyder blot at man _kan_ være tiltrukket af begge køn men ikke nødvendigvis på samme tid.
Det er der jo ikke noget nyt i.

Henrik L Nielsen

Meget god artikel.

Men lige et spørgsmål! Hvor går grænserne egentligt mellem ensidig seksuel orientering, biseksualitet og nysgerrig eksperimenteren?

Og selvfølgelig kan seksualitet forandre sig, det ved vi i dag. Desværre har der været mange ulykkelige skæbner inden denne selvfølgelighed gik op for os.