Interview
Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Cecilie Lolk Hjort

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Kultur
26. november 2016

Elsker

PBS Idea Channel på Youtube, små blide spotlys på malerier (især i private hjem), nysgerrighed med empati, smagen af chokolade, Pär Lagerkvists Det evige smil, flinke dyr, limegrøn, at bruge ord som privilegier og mansplaining og tone policing til at se verden klarere, Beyoncé, god zoneterapi, spontane højtider, Solvej Balles Ifølge Loven, butter chicken, mexicansk bønnesuppe med guacamole og creme fraiche, indigo, Bue P. Peitersen, 750words.com, køn som selvudtryk, Irma, Tom Hiddleston (idoldyrkelse som en måde at lade sig føre ved hånden ind i nye genrer, man ikke vidste, man kunne udstå), at tage bh’en af, når man kommer hjem, kitty pidgin.

Elsker ikke

Ekstra Bladet, hvidt lys i behandlerlokaler, at debattere for at vinde (en fægtekamp, hvor alle dræber hinanden lidt indeni), konsekvenserne af chokolade, ideen om, at lavt selvværd er tegn på overlegen moral eller særlig indsigt, uflinke dyr (men hvor jeg forstår dem), armygrøn, at bruge ord som privilegier og mansplaining og tone policing som gaffatape om andres munde, dårlig zoneterapi, faste højtider, langtidsholdbar gedemælk, lakrids, navyblå, køn som et regelsæt, sexscener i film (ét kys, fjern kvindens tøj, tre stød, sov), tøj, der er for stramt til at lave silly walks i, at grine af folk, der ikke taler et nyt sprog perfekt endnu.

Serie

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her