Elsker, elsker ikke: Hella Joof

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Kultur
5. november 2016

Elsker

Min datters latter, friske hasselnødder, som jeg knækker med tænderne, Bourgogne-vine, lugten af bøger, samtaler mellem folk, der lytter, hestebrunt hår, friske ærter direkte fra bælgen, skoldhede karbade, lavasten, min hund Darwin, ristet formbrød med smør, middage i eget hjem, middage i andres hjem, gamle trædøre, lugten af et nyfødt barn, at amme (noget tid siden, men husker det med længsel), at synge i trygge rammer, farven lilla, at servere pandekager for børn, at skrive, at ligge nøgen på en strand, at ligge nøgen med min elskede, biblioteker, at få massage, risalamande, brede planker i pommersk fyr, min egen dyne, pomfritter, at være på hotel, at grine til jeg græder, grillet kød, gamle silke-kimonoer, Nain tæpper, stilhed.

Elsker ikke

Folk der siger nej, før de har hørt spørgsmålet, børnearbejde, at skændes, hæl-revner, misundelse, ventetoner, margarine, at spise det gamle smør først, flossede hæle på stilet-sko, stædig selvskadende rygning, tonen i debatten, samtalen om tonen i debatten, tonen, debatten, tørre læber, troen på synd, italiensk salat, at træde i en hundelort, dårligt teater, slesk tale og billig portvin, forstoppelse, briketter til brændeovnen, at holde i kø, sladder, mænd der hader kvinder, forsænkede lofter, nærighed, analfissurer, billigt bras, fordomsfuldhed, betonfeminisme, at blive talt ned til, selvgodhed, ananas på pizza, DSB, magtmisbrug, techno.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her