Elsker, elsker ikke: Kim Blæsbjerg

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Kultur
19. november 2016

Elsker

Laksetærte, æbler, græsplæner, dokumentarfilm, lugten af biblioteksbøger fra magasinet, Fynsk Forår fra Ørbæk Bryggeri, Dostojevskij, Tolstoj, Pontoppidan, den mærkbare forskel mellem en sommer- og en vinterdyne, store ideer, ungdomsfilm, svenske ord som kärlek og besviken, at pisse i en skov, at blive hængende ved Vesterhavet længe efter solnedgang, Geeti Amiri, dygtige arkitekter, at leje eller låne en bil i sommerferien, virksomhedsbesøg, Lars von Trier, flagesalt, cykelsportens Grand Tours og forårsklassikere, at gå tur i havneområder, Nick Cave, Leonard Cohen, Trans Kirke og især kirkegården med dens stengærde og udsigt over marker og gårde og havet, Tove Ditlevsen, Tindersticks-nummeret »Another Night In«, at lytte til samtaler i hemmelighed, at gå til ældre menneskers begravelse.

Elsker ikke

Religion, katte, slips, baseballkasketter, syrnede mælkeprodukter, naboklager, nedlæggelsen af Irakkommissionen, oliven, mælk i kaffen, forældre som ikke får plantet respekt i deres børn, Bob Dylan, honning, politikeres opfattelse af borgerne som modstandere, standupcomedy, det amerikanske valgsystem, muslimer uden selvironi, kristne uden selvironi, jøder uden selvironi, små miljøers omklamring, døden.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her