Læsetid: 7 min.

Fremmedelement i kernefamilien

Begær, drift og forelskelse er centrale temaer i Tine Høegs debutroman ’Nye rejsende’, hvor bogens hovedperson står på en fjern sidelinje af sin elskers liv, imens kærligheden bobler indeni
’du kysser mig selvom jeg er forkølet / mine bakterier løber over i dig / og videre over i Evy og Maria / ugen efter er I alle tre forkølede’. Helt ned på bakterieniveau er hovedpersonen i Tine Høegs debutroman en grænseoverskridende del af sin elskers kernefamilie.

’du kysser mig selvom jeg er forkølet / mine bakterier løber over i dig / og videre over i Evy og Maria / ugen efter er I alle tre forkølede’. Helt ned på bakterieniveau er hovedpersonen i Tine Høegs debutroman en grænseoverskridende del af sin elskers kernefamilie.

Jakob Dall

2. december 2016

»Velkommen i regionaltoget til Nykøbing Falster.« Den monotone stemme i højtaleren flyder ud i kupeerne i dobbeltdækkertoget.

Tine Høeg synker hjemmevant ned i det blåmønstrede sæde på øverste etage og lægger sit våde overtøj i en bunke ved siden af sig. Imens glider toget langsomt ud fra Københavns Hovedbanegård i silende regn.

»Toget er et intimt underligt rum. Om morgenen sidder folk og spiser morgenmad, og man lærer, hvem der altid har sine egne havregryn med i en termokop. Samtidig sidder en anden og sover, selv om det kan være en sårbar blottelse at vise sit sovende ansigt til andre. Man finder ud af mange små ting om hinanden, men man taler ikke sammen. Det er en mærkelig nær/fjern-relation,« siger hun.

I Tine Høegs debutroman Nye rejsende, der udkommer til januar, har bogens karakterer lidt samme relation som pendlerne: en kombination af at være intime og samtidig ekstremt fjerne, og derfor har forfatteren valgt toget som ramme for sin roman og for dagens interview.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu