Læsetid: 2 min.

Information får ny direktør

44-årige Stine Carsten Kendal bliver ny administrerende direktør for Information i stedet for Mette Davidsen-Nielsen, der skal være kulturredaktør på Politiken
44-årige Stine Carsten Kendal bliver ny administrerende direktør for Information i stedet for Mette Davidsen-Nielsen, der skal være kulturredaktør på Politiken

Sille Veilmark

22. november 2016

Informations udviklingsdirektør Stine Carsten Kendal bliver ny administrerende direktør for Information. Hun erstatter Mette Davidsen-Nielsen, der efter seks år på posten skifter til en stilling som kulturredaktør på Politiken.

Bestyrelsesformand Lasse Bolander fremhæver, at Information er blevet styrket såvel forretningsmæssigt som organisatorisk under Mette Davidsen-Nielsen.

»Som en del af ledelsen har Stine Carsten Kendal spillet en vigtig rolle i forretningsudviklingen på Information i de seneste år, og vi er derfor rigtig glade for, at hun har takket ja til at overtage stillingen som administrerende direktør,« siger Lasse Bolander.

44-årige Stine Carsten Kendal har tidligere været innovationsdirektør på Mandag Morgen og direktør i medieudviklingsvirksomheden Kontrabande. På Information har hun blandt andet været drivende kraft i projekter som Ph.d. Cup i samarbejde med DR og universiteterne og stået for udviklingen af kurser og arrangementer.

Mødested

Den nye direktør tiltræder den 5. december. Hun glæder sig over, at »Information står stærkt i udfordret mediemarked«.

»Med Informations markante stemme og hele husets engagement skal vi kunne udbygge vores position og udbredelse. Jeg tror, der er endnu flere mennesker derude, der gerne vil forandre verden og har brug for de nye ideer og den viden, som vi laver journalistik om, udgiver bøger om og mødes om på Information,« siger Stine Carsten Kendal.

Chefredaktør Rune Lykkeberg er godt tilfreds.

»Stine kan lige det, vi har brug for. Hun er en forretningsorienteret humanist, som både kan engagere folk omkring sig og forpligte os til at tænke strategisk. Jeg er sikker på, det bliver sjovt at arbejde sammen med hende, og at hun vil kræve mere af os alle sammen,« siger Rune Lykkeberg, der tiltrådte i august efter at have forladt netop den stilling som kulturredaktør på Politiken, som Mette Davidsen-Nielsen nu har sagt ja til.

»Mette har gjort rigtig meget godt for huset. Hun har samlet de redaktionelle og de kommercielle, så vi tænker og handler i fællesskab nu. Det har jeg ikke oplevet før på Information. Hun har været med til at skabe fremgang og optimisme på avisen. Jeg siger tak for indsatsen og glæder mig til at se, hvad hun vil gøre med kulturen på Politiken,« siger Rune Lykkeberg.

’Svær beslutning’

Mette Davidsen-Nielsen, der har en fortid som programredaktør og kanalchef på DR2, udtaler: 

»Det har været en svær beslutning at forlade Information, som jeg virkelig kommer til at savne, men efter godt seks år som administrerende direktør har jeg valgt at sige ja til et tilbud om igen at arbejde direkte med det redaktionelle indhold. Jeg synes, vi har rykket Information et godt stykke i vanskelige tider uden at rive det løs fra formålsparagraffen, som ikke findes finere.« 

»Information står stærkt, er i fuld gang med den digitale transformation og en af de ganske få danske aviser, der har haft oplagsfremgang i en længere periode. Huset er fyldt af dygtige og dedikerede medarbejdere. Der er masser af liv, engagement og nye idéer. Jeg kan ikke forestille mig noget lederpar, der vil være bedre til at tage opgaven videre end Stine Carsten Kendal og Rune Lykkeberg.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvorfor tager de ikke bare skridtet fuldt ud og slår de to aviser sammen? Så kunne de spare en husleje - og Information-læserne kunne få mere og bedre sport og flere anmeldelser af restauranter i New York, og Politiken-læsere kunne få den sædvanlige søndagsavis med jobopslag til lederjob, men nu med lidt mere kritisk 'street cred' i resten af mediebranchen.

Lasse Glavind - Aldrig - for så har vi, der er tvangsindlagt til at læse Politiken (ad hensyn til husfreden), intet sted at gå hen, når der skal læses en ordentlig avis, og ikke et camoufleret Billed Blad, som Pol. har udviklet sig til. Kedeligt, at Pol. årelader Inf. for nogle af dets bedste journalister.

Torben K L Jensen, Poul Erik Pedersen og Troels M. Kvols anbefalede denne kommentar
Ernst Enevoldsen

Information overtager som bekendt andre aviser, ved bare at møve ind på redaktionen med løftede håndvåben. Det så vi sidst med den stakkels Fædrelandet.
Den går ikke i 2016, og så må der jo gåes mere stille til værks.

Lars Højholt og Lotte Folke Kaarsholm anbefalede denne kommentar