Læsetid: 3 min.

Skal kulturen opdrage borgerne til at tænke korrekt?

Handlingsplaner for fire svenske kulturmuseer har sparket en debat i gang om, hvorvidt museerne er i fare for at blive ideologiske værktøjer for politisk korrekthed. I Norge og Danmark pippes der også lidt om emnet, men i Sverige gives der hals
Handlingsplaner for fire svenske kulturmuseer har sparket en debat i gang om, hvorvidt museerne er i fare for at blive ideologiske værktøjer for politisk korrekthed. I Norge og Danmark pippes der også lidt om emnet, men i Sverige gives der hals

Kulturhistorisk Museum Oslo

25. november 2016

Norge har fået sin første ’mangfoldighedskurator’. Hun hedder Tone Cecilie Simensen Karlgård og arbejder på Kulturhistorisk Museum i Oslo, hvor hun er tilknyttet den aktuelle udstilling Kongoblikk, der har til hensigt at fortælle »en bredere og mere positiv historie om Congo, end den man er vant til fra medierne«. Det forklarer mangfoldighedskuratoren den norske avis Klassekampen.

Det er nemlig ikke den grumme historie om Kong Leopolds rædselsregime, Kongoblikk fokuserer på. Udstillingen er kurateret af norsk-congolesere, for som mangfoldighedskuratoren siger til Klassekampen, er det i denne udstilling deres blik på Congo, der er relevant.

Noget tyder på, at museerne befinder sig i en situation, hvor det kan være svært at få rigtigt greb om balancen mellem nutid og fortid, politik og kunst i en tid med et enormt fokus på repræsentation og ligestilling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu