Baggrund
Læsetid: 2 min.

Onsdag formiddag hos Annette

Kultur
22. november 2016

I onsdags kom jeg forbi hos Annette og fik en kop kaffe i hendes lejlighed i Elmegade.

Og hun fortalte mig om den bytur hun og Kirsten og Lisbeth sidste weekend havde haft på Nørrebro og Vesterbro og Christianshavn.

Og hun fortalte om specialet, for der var virkelig sket noget mens jeg havde været væk, og hun var helt sikker på, at hun havde overvundet sin skriveblokering nu. Hun arbejdede på højtryk med konklusionen, og indledningen var også færdig, sagde hun. Og hun havde fået nogenlunde styr på, hvilke bøger hun ville nævne i litteraturlisten.

Og hun smilede til mig, og fortalte at det godt kunne være, hun fik det dér sommerferiejob på Pussy Galore alligevel.

Og hun sagde, at der var da ingen grund til at vi stod derude i køkkenet, jeg skulle endelig gå ind i stuen, og ville jeg ikke have en kop kaffe.

Og hun satte sig over for mig, på en lille skammel foran sofabordet, og hun begyndte at fortælle om Kenny, som hun var kommet sammen med i et halvt år. Selvom han var så forhutlet en taber-nar, at han gentagne gange havde lånt penge af hende.

Og hun fortalte om Ole, som hun havde taget efter bruddet med Kenny. Og det sjove var, sagde hun, at alle hendes veninder syntes at han var så røvsyg og kedsommelig, at man skulle tro, det var løgn. Og så havde hun alligevel beholdt ham i et år.

Og hun lo igen, og fortalte mig, at det var så fedt, at hendes moster lige i forgårs havde fortalt, at hun gerne ville støtte hende økonomisk, så hun ikke behøvede at arbejde så meget og fik ro til at gøre specialet færdigt. Hun sagde, at hendes moster havde lovet at give hende hvad der svarede til dimittendsatsen, kvit og frit 7.500 udbetalt om måneden, ligegyldigt hvor lang tid det måtte vare inden hun afleverede.

Og hun sagde at hendes far også forstod, hvor svært det var. Han havde givet hende 40.000 i forskud på arv, og hun lo og sagde at hun skammede sig over, at hun allerede var begyndt at bruge af dem.

Og hun fortalte om Jens, som hun havde haft et godt øje til i lang tid. Og hun havde mødt ham igen, i fredags, på Barbar Bar på Vesterbro, og mens jeg var væk.

Og inden hun hentede kaffen ude i køkkenet forklarede hun, at det havde været helt vildt fedt at være sammen med ham. Også selvom hun havde været nødt til at tage en fortrydelsespille dagen efter.

Og da hun kom tilbage fra køkkenet med kaffen, og lige inden hun satte kanden på bordet sagde hun, at hun ikke elsker mig længere.

Jan Sonnergaards novelle stammer fra novellesamlingen ’Sidste søndag i oktober’, udkommet 2001 på forlaget Gyldendal

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her