Læsetid: 5 min.

Hvad skal du opleve på BogForum?

Hvilken BogForum-type er du, og hvordan navigerer du bedst i det omfattende program? Informations guide hjælper dig til at finde rundt på bogmessen, uanset om du er mest til lyrik, Den Store Bagedyst, friblødning eller flygtningekrisen
Kultur
5. november 2016

For dig, der holder af poesi

Hvis du er typen, der tager på BogForum for at pleje dit sofistikerede og højkulturelle jeg, må du nødvendigvis opsøge nogle af de mere poetiske arrangementer. Luk øjnene og lyt til ordene hvis du, som den æstetiker du er, kan have svært ved at abstrahere fra Bella Centerets knap så charmerende omgivelser. Du skal se:

Fredag kl. 10:45. Pejk Malinovski læser op fra Digterne, en samling prosalyriske tekster, der søger at definere, hvem og hvad en digter er. SPOT Scenen.

Fredag kl. 14:30. Døde Poeters Klub. 30 år efter sin død er Michael Strunge stadig en af landets mest populære digtere. Peter Rewers i samtale med Anne-Marie Mai om bogen Michael Strunge - digtning og virkelighed. Scene 2.

Lørdag kl. 10:45. Ane Cortzen præsenterer LYRIK-morgen med Pia Tafdrup, Morten Søndergaard, Sofie Diemer og Pejk Malinovski. Gyldendal Tranescenen 2.

For dig, der interesserer sig for USA

Synes du, at lyrik er lidt for verdensfjernt og uhåndgribeligt, så har BogForum heldigvis også meget at byde på. Er du mere til de store samtidspolitiske temaer, skal du helt klart gå efter nogle af de mange arrangementer om USA. Bliv klædt på til at udbrede dig om efterdønningerne af det amerikanske valg via tre arrangementer, der perspektiverer USA’s historie og politik. Du skal se:

Fredag kl. 17:00. Astrid Andersen og Christian Christiansen om de tænkere, der historisk har formet USA. Rød scene.

Lørdag kl. 10:30. Mads Fuglede interviewer forfatter Jørn Brøndal om bogen Det sorte USA - Fra Uafhængighedserklæringen til Barack Obama. Rød scene.

Søndag kl. 13:50. Lars Trier Mogensen taler med Vincent F. Hendricks om bogen Den store joker. Et portræt af Donald J. Trump. Gyldendal Tranescenen 2.

For dig, der brænder for flygtningekrisen

Hvis du er en af dem, der mener, at flygtningekrisen er et af tidens vigtigste emner, så må du naturligvis også forholde dig til nogle af de mange bøger, der er blevet skrevet om den i løbet af det sidste år, også selv om du måske mest har lyst til at springe ned til det punkt, der handler om bagedysten. Du skal se:

Lørdag kl. 13:15. Thomas Gammeltoft-Hansen i samtale med Eyvind Vesselbo om sin nye bog Hvordan løser vi flygtningekrisen? Scene 2.

Lørdag kl. 15:30. Mød Kari Fure, som fortæller om sin bog På flugt. Historien gentager sig og katastrofen, der udfolder sig i Syrien og Irak lige nu. ProRex Forlag.

Søndag kl. 13:15. Madame Nielsen i samtale med Anne-Lise Marstrand Jørgensen om dannelsesromanen Invasionen - en fremmed i flygtningestrømmen. Hvid scene.

For dig, der gerne vil spise mere klimavenligt

Har du gået og tænkt på, hvad du skal gøre, når den dag kommer, hvor kødspisere definitivt er blevet en lige så stigmatiseret gruppe som rygere? På BogForum er der gode råd at hente til din nye livsstil, uanset om du overvejer bare at blive vegetar, eller om du vil gå all in og konvertere til det veganske køkken. En tredje vej synes også at være blevet en mulighed: Skift bøfferne ud med insekter. Du skal se:

Fredag kl. 10:20. Ditte Ingemann taler med Annette Nyvang om sin nye kogebog Vegetar. JP/Politikens Forlag.

Fredag kl. 12:30. Insekter er en helt almindelig fødekilde i mange lande. Kokken Rasmus Leck Fischer fortæller og uddeler smagsprøver med udgangspunkt i sin nye kogebog Insectivore. Madscenen.

Fredag kl. 14:00. Mød Mia Sommer, kvinden bag kogebogssuccesen Vegansk velvære, hør mere om at spise vegansk og smag på lidt fra bogen. FADL’s Forlag.

For dig, der vil kende de nye debutanter

Hvis du gerne vil signalere, at du ikke bare er taget på BogForum for at få signeret det syvende bind i Jussi Adler-Olsen-serien, kan det være en god idé at kende lidt til nogle af de nye navne, der præger litteraturscenen for tiden. Kast dig over de mange debuterende forfattere, der gæster messen, så du kan være med på den litterære smalltalk. Du skal se:

Fredag kl. 16:45. Hannah Lutz læser op af sin debutroman Vildsvin, en gådefuld fortælling om mennesker og vildsvin i de sydsvenske produktionsskove. SPOT Scenen.

Fredag kl. 17:55. Simon Engstrøm præsenterer debutanterne Morten Vittrup, Signe Brønserud og Niels Henning Falk Jensby. Gyldendal Tranescenen 1.

Lørdag kl. 15:00. Emma Holten interviewer Siri Ranva Hjelm Jacobsen om hendes debutroman Ø. Lindhardt og Ringhof.

For dig, der kan lide Svend Brinkmann

Og hvem kan ikke det? Du skal selvfølgelig møde manden himself, når han gæster BogForum og fortæller om sin bog Ståsteder. Men der er også inspiration at hente fra andre kanter, hvis du er interesseret i at opnå en mere balanceret og filosofisk inspireret livsstil. Du skal se:

Lørdag kl. 12:00. Forfatter og filosof Christoffer Boserup Skovs bud på en filosofisk guide til livet. Forlaget Mindspace.

Søndag kl. 11:30. Svend Brinkmann i samtale med Martin Krasnik om sin nye bog Ståsteder. Auditoriet.

Søndag kl. 11:40. Iben Maria Zeuthen interviewer Karen Pallisgaard om bogen Langsom Livstil - et opgør med travlhedens tyranni. Forlaget Rosinante.

For dig, der er til menstruation

Hvis du bare ikke kunne få nok af menstruationsdebatten, der har kørt i det forgangne år, så skal du helt sikkert tage på BogForum lørdag, hvor eftermiddagen synes at være særligt dedikeret til de kontroversielle kropsvæsker. Du skal se:

Lørdag kl. 12:30. Den svenske videoblogger Clara Henry i samtale med Maja Nyvang Christensen om bogen Ja, jeg har mens - og hva' så? Bogcaféen.

Lørdag kl. 14:00. Sine Cecilie Laub og Maja Nyvang Christensen taler om deres meget omtalte bog Gennemblødt, en bog om menstruation. LEV NU Scenen.

Lørdag kl. 14:30. Clara Henry taler med Emma Holten om bogen Ja, jeg har mens - og hva' så'?. Gyldendal Tranescenen 2.

For dig, der vil opdateres på de store litteraturdebatter

Enkelte bøger har ikke været til at komme udenom i dette efterår, men hvis du har været på ferie, begravet i specialeskrivning eller arbejde – eller af andre grunde har befundet dig i isolation fra omverdenen, så er det nu, du har chancen for at blive opdateret på det, som alle går rundt og taler om. Du skal se:

Fredag kl. 15:10. Peter Øvig Knudsen taler med Niels Frid-Nielsen om bogen BZ. Gyldendal Tranescenen 2.

Søndag kl. 16:15. Karina Pedersen i samtale med Michael Jeppesen om bogen Helt ude i hampen - mails fra underklassen, en fortælling om livet i den danske Ghetto. Scene 2.

Søndag kl. 15:30. Tidligere PET-chef Jakob Scharf i samtale med journalist Morten Skjoldager om bogen Syv år for PET. Scharf fortæller for første gang om sin tid som PET-chef. People'sPress.

For dig, der elsker bagedysten

Har du også gået og tænkt: Kan jeg mon bage Louises Halloween-kage? I så fald er der kun ét arrangement på BogForum, du ikke må gå glip af (heldigvis kan det opleves både lørdag og søndag). De tre finalister fra Den Store Bagedyst 2016 skal dyste på finish, og med den nye bog Den store bagedyst - de bedste opskrifter fra sæson 5 kan du også selv kaste dig over mesterværkerne hjemme i køkkenet. Du skal se:

Lørdag kl. 12:30 og søndag kl. 11:10. Micki Cheng præsenterer tre deltagere fra Den Store Bagedyst 2016. Kom og smag på kagerne. Madscenen og Lindhardt og Ringhof.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Åh, jeg tror, jeg bliver hjemme og læser.

Michael Kongstad Nielsen

Hvis du er typen, der ikke bryder dig om reklamer og kommercielliteter, så bliv væk.

Vibeke Rasmussen

Inden Bogmessen blev flyttet til Bella Center, var jeg gennem mange år fast gæst i Forum, nogle år endda flere dage i løbet af weekenden. Det var hyggeligt. :) Jeg nød det i hvert fald og fik mange gode oplevelser. Størrelsen passede mig også fint, så det var i første omgang mest på grund af 'forstørrelsen', at jeg aldrig flyttede med til Amager. Men så gik dét i stedet hen og blev en vane, ikke at deltage. :)

Maj-Britt Kent Hansen

Det allerførste år i Forum - var det i 92? - var det en sand fornøjelse. Gulvplads og siddepladser. Kun små mærkelige forlag. Og der var næsten gabende tomt over det meste.

Siden brød jeg mig ikke om trængslen i Forum.

Har så kun besøgt Bella Centret en enkelt gang - måske i 13, mest for at se på ebogs-læsere. Det var nu rart, at der var så meget mere plads, og det allerbedste: At støde tilfældigt ind i en god ven.

Ellers sagde det mig ikke det store.