Læsetid: 8 min.

En rådgiver og hendes robot

Fremtidens automatisering kommer ikke kun til at ramme industrien, men kan hurtigt finde vej til den offentlige sektor, spår analytikere. Vi har testet, om man kan automatisere en socialrådgiver på Jobcenter Hørsholm
Minka Heilmann (t.v.), der har været socialrådgiver i årtier, ser store muligheder i at få en ny, kunstigt intelligent hjælper i hverdagen. Lektor Thomas Bolander (t.h.), der forsker i kunstig intelligens, mener, at teknologien vil komme til kort, hvad angår de vigtige subjektive vurderinger i en rådgivningssituation.

Minka Heilmann (t.v.), der har været socialrådgiver i årtier, ser store muligheder i at få en ny, kunstigt intelligent hjælper i hverdagen. Lektor Thomas Bolander (t.h.), der forsker i kunstig intelligens, mener, at teknologien vil komme til kort, hvad angår de vigtige subjektive vurderinger i en rådgivningssituation.

Jakob Dall

18. november 2016

Vi møder op på jobcenteret lige efter kl. 13, hvor dørene lukker for dem, der kommer forbi uanmeldt for at melde sig ind i systemet som kontanthjælpsmodtagere, sygedagpengeansøgere og så videre.

Mit tog fra Nørreport Station har været 21 minutter forsinket på grund af signalfejl, og det griber Thomas Bolander – lektor i kunstig intelligens ved Danmarks Tekniske Universitet, der er med for at forklare, hvad kunstig intelligens kan gøre for de 16 socialrådgivere på Jobcenter Hørsholm – fat i:

»Man har forsket i signalsystemer til toge, og man kan i dag lave et system, der er fejlfrit. Og alligevel hører man næsten hver gang, at noget er gået galt, at det skyldes et problem med signalsystemet. Hvordan kan det lade sig gøre?« spørger han og svarer selv:

»Det skyldes jo, at det er et omfattende, komplekst og dyrt projekt at rulle sådan et system ud og skifte alle signaler på strækninger og banegårde i Danmark.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu