Læsetid: 7 min.

’Snart har vi hardware, som er hurtigere end vores hjerne’

Vi står foran en revolution inden for kunstig intelligens, mener den schweiziske professor Jürgen Schmidhuber, som står bag den teknologi, der i dag bruges af blandt andre Google og Apple. Information talte med Schmidhuber, da han for nylig besøgte Danmark
Hello Barbie er for nylig blevet lanceret med forbedret talegenkendelse.

Hello Barbie er for nylig blevet lanceret med forbedret talegenkendelse.

Mark Lennihan

18. november 2016

Et godt stykke inde i interviewet kommer Jürgen Schmidhuber i tanke om et forskningsprojekt fra 1960’erne. En gruppe forskere gik i gang med at udvikle en kunstig intelligens på niveau med en menneskelig.

»De sagde: Første år vil vi opfinde talegenkendelse,« siger Schmidhuber. Han har svært ved at skjule et grin. »Andet år opfinder vi objektgenkendelse med kamera, og tredje år sætter vi to teknologier sammen og installerer dem i en robot.«

Schmidhuber kigger op. »De var så optimistiske.« Så tager han sin smartphone på bordet.

»De troede, de kunne gøre det med computere, der er en milliard gange langsommere end den her.«

Den schweiziske professor mener, at man dengang »fuldstændig undervurderede«, hvor svært det er at skabe kunstig intelligens. Men i dag står vi ifølge Jürgen Schmidhuber foran en revolution inden for kunstig intelligens: »Kunstig intelligens kommer til at påvirke alle dele af tilværelsen – og det vil ændre vores liv fundamentalt,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu