Læsetid: 1 min.

Streaming

Sære kvinder-edition
Kultur
4. november 2016

Meget sær dame

Så er de der igen, de dygtige mænd fra Third Ear, Tim Hinman og Krister Moltzen, med endnu en krimiagtig podcastserie, der lover voldsomt godt.

I ’Kvinden med den tunge kuffert’ følger vi sporet af en ukendt kvinde, der huserer på de danske refugier, forsvinder lige så pludseligt, som hun kommer, og efterlader sig en hørm af mystik.

Du kan nå at være med fra starten, så gør det.

Kvinden med den tunge kuffert, Politiken.dk/podcast

Endnu mere sær dame

I sidste uge blev serien ’Nattens Dronning’ kåret til Årets Bedste Europæiske Radiodokumentar ved Prix Europa i Berlin. Og det har den fortjent.

Her går Thomas Smedegaard på jagt efter en kvindelig telefonstønner, der i årevis har huseret i det klassiske musikermiljø i Danmark. Og så siger jeg ikke mere.

Serien er skabt i samarbejde med Mikkel Rønnau og Louise Witt-Hansen fra DR og er noget af det mest fremragende, der kan komme ud af dine højtalere.

Nattens Dronning, www.dr.dk/podcast

Den nok særeste dame

Man skal altså aldrig tro, at man har set alle de gode dokumentarer, der findes på Netflix. Nogle putter sig.

For eksempel faldt jeg forleden over ’Family Affair’, og der var jeg en heldig én, for den hollandske dokumentarist Tom Fassaert har lavet et fascinerende og uhyggeligt portræt af sin 95-årige farmor.

Langsomt, langsomt folder en historie om et vildt, men også vildt ulykkeligt liv, sig ud. Og deres forhold udvikler sig … hm … bizart.

Family Affair, Netflix

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her