Læsetid: 1 min.

Streaming

Komplet apolitisk edition
Kultur
11. november 2016

Nuttethedsterapi

Internetalderens måde at stikke hovedet i busken på er at se youtubevideoer af nuttede dyr. I BBC-dokumentaren Super cute animals er den skotske naturfilmskaber Gordon Buchanan på jagt efter de evolutionære, biologiske forklaringer på naturens nuttede unger.

Men bare rolig, den videnskabelige vinkel står ikke i vejen for masser af bedårende småsnorkende babykolibrier, vraltende pingvinunger og klodsede babyelefanter.

'Super cute animals' findes på Youtube.com.

50’er-eskapisme

Det er selvfølgelig lidt uheldigt, at Sandy skal lave sig selv fuldstændig om, trække i sortglinsende elastikbukser og begynde at ryge for at få sin drømmefyr, men hvis man hænger feministhatten og lægger de kulturkritiske briller langt væk, så kan filmatiseringen af musicalen Grease dulme selv den ledeste valgblues. Make John Travolta dance again!

'Grease' findes på Netflix

Søg ly i Satans mørke

Hvis du er den dystre type, der ikke kan finde tilflugt i nuttede musicals og dyrebørn, så er den fascinerende historie om den dødskultiske norske Black Metal-scene, der voksede frem 1990’erne, måske noget for dig.

I seneste afsnit af podcasten Musikkens historier opruller Kristian Leth den tragisk-fascinerende historie om en musikkultur, der fostrede eskapistisk nihilisme, kirkeafbrændinger og i sidste ende mord.

Podcasten 'Musikkens historier' findes på iTunes og politiken.dk/podcast

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her