Læsetid: 1 min.

Streaming

Hyldest til de store stemmer-edition
Kultur
18. november 2016

I sidste uge gik Leonard Cohen bort. 82 år gammel og klar til at dø. Det havde han fortalt i et interview kort forinden. »De spirituelle ting er heldigvis faldet på plads,« lød det fra sangeren og poeten, og det kan man jo kun glædes over. Alligevel kan det være svært at forlige sig med, at Leonard Cohen og hans dybe røst ikke er i verden længere. Heldigvis lever musikken videre, som man siger.

’Leonard Cohen - I'm Your Man’ findes på Filmstriben

Og hvorfor ikke benytte lejligheden til at mindes nogle af dem, vi savner for deres helt særlige stemmer og uovertrufne talent. Hvis man gik og troede, at Amy Whinehouse blot var en jævn popstjerne som så mange andre, så tror man om igen, når man hører hende synge i den rørende dokumentar om hendes alt for korte liv og musikalske karriere.

’Amy’ findes på Filmstriben

I dokumentaren What Happened, Miss Simone får du lov at svælge i lyden fra en anden af musikhistoriens helt store stemmer. Nina Simone var aktiv i den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, og hendes stemme blev også de sortes stemme i denne kamp. Hendes liv var fuld af tumult, vold og depression, men ikke desto mindre er det en vild oplevelse at høre hendes historie og se hende på scenen.

’What Happened, Miss Simone?’ findes på Netflix

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her