Læsetid: 4 min.

En sylespids similibesat fuckfinger

’Prinsesserne fra Blokken’ er punk. Og dokumentarserien er en påmindelse om, at ikke alle abonnerer på middelklassens idealer om feminin skønhed
’Prinsesserne fra Blokken’ er punk. Og dokumentarserien er en påmindelse om, at ikke alle abonnerer på middelklassens idealer om feminin skønhed

Danmarks Radio

25. november 2016

Hun sidder der i linje 5A og har givet den provokerende meget gas med kohlblyanten og solkuren. »Nogen burde altså fortælle hende, at man nemt kan se, at de øjenbryn ikke sidder på deres af naturen bestemte plads,« tænker jeg, som det hjælpsomme mennesker, jeg er.

»Hun er nu ellers sådan en køn pige bag den den krigsmaling,« varmer jeg mig med, mens det rykker i mor-tommelfingeren for at fjerne skovsneglen med lidt spyt og servere en god gang simremad – den slags, der kun bliver bedre af at blive lavet dagen før – og langsomt se hende skalle af, lag for lag, for til sidst at blive som os.

For hvem vil ikke det?

Well, tilsyneladende ikke hende, så forhåbentlig ville hun kvittere med en sylespids similibesat fuckfinger.

Pigerne fra bussen har fået deres egen tv-serie. Og velmenende middelklassetanter som mig har fået noget at tænke over.

For de er selvudnævnte prinsesser fra blokken, og i DR3’s dokumentarserie af samme navn følger vi de unge kvinder fra Vestegnen og Amager i en hverdag fuld af falske øjenvipper, pigmentinjektioner, dans til hardcore dakkedak og søsterskaber.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

De er ikke kønne fra naturens hånd, som mange af pigerne fra Hellerup, bare almindelige og måske oven i købet lidt til den kiksede side. Men makeup, sol og injektioner giver trods alt, ud over fællesskabet omkring det, en vis fornemmelse af kontrol og frem for alt opmærksomhed, opmærksomhed, opmærksomhed. I den rigtige belysning, det korte sekund en vellykket profil rammer den rigtige vinkel, ser de måske ligefrem flotte ud i hinandens eller en potentiel bejlers øjne. Det er banalt, som en hushandel. Skal de ikke bare have lov til det?

Jo, måske.

Men uden at have set de her dokumentar-udsendelser vil jeg gerne komme med følgende kommentar:

For mig er det helt klart, at de her piger, prinsesser, som de kalder sig, ja de kommer fra arbejderklassen på Vestegnen i Københavns-området; de sætter nemlig pris på en pæn og flot krop, og går gerne lige det ekstra skridt, en ekstra mil, der skal til for at få en flot krop og pæn krop, som de selv synes er pæn. Arbejderklassen har nemlig altid, som jeg ser det, dyrket kroppens æstetik, altså det at kroppen skal være pæn og flot og skulpturel; ofte derfor, mener jeg, ser man de piger med det vi andre kalder bodybuilder-typer, altså mænd med svulmende overarme og biceps mm. Netop fordi arbejderklassens piger og drenge altid har brugt deres krop i deres arbejde - og derfor er en flot og pæn krop, noget man beundrer - hos begge køn i arbejderklassen.

Peter Bækgaard

Karsten Aaen, det er vidst lang tid siden det du skriver om. Og en ting ligger fast - du kommer i hvert fald ikke ret ofte på Vestegnen.