Læsetid: 9 min.

Et år fuldt af modsætninger

Talentmassen, kreativiteten og mangfoldigheden i dansk film fejler ikke noget. Det gør derimod publikums eventyrlyst. Det er to af de lektier, man kan uddrage af et tilbageblik på filmåret 2016
I Christian Tafdrups ’Forældre’ – en af årets bedste danske film – vågner et midaldrende ægtepar (Søren Malling og Bodil Jørgensen) op som yngre udgaver af sig selv, da deres søn flytter hjemmefra, og det hele virker lidt tomt og trist.

I Christian Tafdrups ’Forældre’ – en af årets bedste danske film – vågner et midaldrende ægtepar (Søren Malling og Bodil Jørgensen) op som yngre udgaver af sig selv, da deres søn flytter hjemmefra, og det hele virker lidt tomt og trist.

Søren Kirkegård

30. december 2016

Skal man sige én ting om det forgangne danske filmår, må det være, at det har været fuldt af modsætninger.

På den ene side har der i 2016 været premiere på ikke færre end 26 nye, danske spillefilm (faktisk er tallet højere, hvis man også tager filmene, der havde premiere på CPH PIX i november, med, men mere om det senere).

På den anden side har de 26 spillefilm ikke solgt mere end 2,6 millioner billetter, hvilket er det laveste antal siden 2009.

På den ene side har året budt på en lang række spændende spillefilmdebuter. På den anden side har ingen – og jeg siger og skriver: INGEN – af dem tjent penge i biografen. På den ene side har 2016 været et formmæssigt, kulturelt og tematisk mangfoldigt filmår.

På den anden side er det de samme fire-fem film og genrer – komedier, krimier, familiefilm, virkelighedsbaserede dramaer – der tiltrækker det store publikum. På den ene side har man endelig søsat arbejdsgrupper til at gøre noget ved den ulige kønsfordeling i dansk film.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu