Læsetid: 2 min.

Arbejdspladsen: Alberte Winding

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord

Freja Hougaard Bagge/iBureauet

Kultur
17. december 2016

Eiffeltårne

Jeg har ikke haft et skrivebord før, det er kun et halvt år siden, jeg fik det, så jeg ved ikke rigtig endnu, hvordan man har et skrivebord. Jeg afprøver forskellige ting, og det er ikke sikkert, at det ser sådan ud om nogle måneder. Jeg kan godt lide de to Eiffeltårne, og jeg tror egentlig, at det var meningen, at jeg skulle have nogle flere, men det blev aldrig til noget. Det er bare nogle turistting, men de har en skøn form, og jeg kan godt lide, at de er lidt kitschede.

Music award

Jeg har taget den hen på bordet, for at den kan være bogstøtte, men den vælter mine notesbøger hele tiden, så nu er jeg bare nødt til at forholde mig til, at jeg sikkert er virkelig stolt over, at jeg har fået den. Det er mærkeligt det med ikke at turde være glad for noget, men det er fordi, der er så mange kommercielle værdier i det at lave musik. Men jeg fik den for en plade, som var utrolig skramlet og antikommerciel, så måske er det et okay symbol at have stående.

Notesbog

Jeg skriver bøger på computer, men alt foregår stadigvæk i notesbøger i ret lang tid. Alle mine sangtekster bliver skrevet ned i ét stort rod, der så skal samles, når jeg skal synge sangen ind. Så det var lidt underligt for mig at skulle skrive bøger direkte på computeren. Det er alt for statisk, så jeg kan ikke sidde mere end en halv time ad gangen. Jeg går til og fra computeren, som om den var et stykke papir, der lå på bordet, og som man lige skriver noget ned på.

Billeder af børnene

Det har alle på deres kontor, hvis de har børn. Men jeg opdagede bare for mange år siden, at det havde en effekt. Vi skulle i gang med at lave musik efter syv år, hvor vi ikke havde udgivet noget. Det var, som om jeg skulle prøve at finde en ny stemme eller den rigtige Alberte-stemme. Og så satte min bror et billede op af min datter, som var baby dengang, og så væltede det bare op med følelser lige pludselig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her