Folk
Læsetid: 1 min.

Bogfolk

Kultur
3. december 2016

Julian Barnes

Den britiske forfatter Julian Barnes synes det er dumt og meningsløst at lade amerikanske forfattere få mulighed for også at vinde den prestigefyldte The Man Booker-pris. Det har han sagt i et interview med Radio Times. Indtil 2014 var prisen forbeholdt britiske, irske og forfattere fra Commenwealth og Zimbabwe, men derefter blev prisen også åbnet for amerikanske forfattere, og i år var det amerikanske Paul Beatty, der modtog prisen for romanen The Sellout. Barnes mener, at prisen har mistet sin særlige evne til at kunne bringe ukendte engelske stemmer uden for USA ind i rampelyset.

Vigdis Hjorth

Årets mest omtalte norske roman er Vigdis Hjorths Arv og miljø. Martin Bastkjær anmeldte bogen i sidste uges tillæg, men den anmeldelse fik kun de digitale læsere glæde af, thi vores trykkeri havde glemt at trykke de sidste fire sider af ugens tillæg. Derfor sluttede det så mærkeligt, og derfor var der ingen anmeldelse af Hjorths roman og kun en halv nekrolog over Christian Skov. Alt det får vi rettet op på på de følgende sider. Og den største katastrofe og årsag til efterfølgende mail- og telefonstorm var, at også krydsord var blevet glemt af trykkeriet. Også den er tilbage igen. Undskyld!

Linda Boström Knausgård

Vi gør i dag en undtagelse her på notepladsen og gengiver lidt litterær sladder. Den svenske forfatter Linda Boström Knausgård bekræfter i et interview med svenske Dagens Nyheter, at hun skal skilles fra sin mand, Karl Ove Knausgård. Parret, som mødtes første gang på den kendte skriveskole Biskops Arnö, blev gift i 2007 og boede indtil 2011 i Malmø, hvorefter de flyttede til et lille sted på Österlen. Hun er nu ifølge Dagens Nyheter flyttet i eget hus i Ystad. Flere af Boström Knausgårds bøger er kommet på dansk, blandt andet hendes novellesamling Grand Mal fra 2011 og senest romanen Helioskatastrofen i 2014.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Boström/Knausgaard skilles! Alt har sin tid.

Og mon ikke der kommer en bog eller to ud af det.