Elsker, elsker ikke: Alberte Winding

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Kultur
31. december 2016

Elsker

Gul blomst med martssne, drinks, sort hår, grønne øjne, at holde babyer, karbad, forladte bygninger, vinylplader, hente sengetøj, der har fået regn ned fra snoren, Marilynne Robinson, tæer i vand, at sove længe, august stjerneskud, alle former for creme med citrusduft, svenske blåbær, tropiske nætter med store tanker, hans hænder, at male med oliefarver, petroleumsgrøn, akustisk guitar, Martha Wainwright, tulipaner, notesbøger, små æsker, store æsker, champagne inden julemad, silkepapir, glimmersko, vilde gæs, verandaer, espadriller, espresso, chokolade, at kunne formulere noget, der giver ny mening for andre, at se på landskaber og opdage, at det gør mig tilfreds på en sjælden måde, solbriller, tasker, man kan bo i, fotografier af mine børn, spanske grønne peberfrugter, en kjole, der gør mig smuk, en dans med en, jeg elsker, pludseligt at synge godt fra et nyt sted.

Elsker ikke

Gråvejr, tømmermænd, fedtet hår, kærestesorg, gamle bruseforhæng, dobbeltbookninger, at blive hadet, at fryse om fødderne, at drømme om at være en terning, der vejer et ton og vågne med feber og ondt under fødderne, for tidlig solopgang med mange fugle i, på vej hjem fra fest, sweatre, der kradser, mærker i kraven, at der altid mangler en god fyldepen, et tomt kølseskab, at der bliver lukket for det varme vand, folk, der ringer med cykelklokken, når de skal forbi mig, de sidste tre kilometer på den årlige tikilometers løbetur, is, der løber ud af vaflen, dystopiske film uden håb for selv de tapre, at blive råbt ad, tomhed, ensomhed, spildevand.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her