Elsker, elsker ikke: Lotte Kaa Andersen

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Kultur
3. december 2016

Elsker

Når intelligens og empati mødes, at skrive tidligt om morgenen, børns skarpe sanser, P1, uskabet mad, præcision, højt til loftet, at være mor til tre drenge, at planlægge en rejse, djævlesplinten hos Franzen og Delillo, Brøgger når hun er mest direkte, et hjem hvor der er rart at være, Darwin og hans teori, handlekraft, Sri Lanka, Den Korte Radioavis, at have et hotelværelse for mig selv, kaktus fordi de kan overleve alt, relationer hvor man både kan være tryg og fri, at gå langt i skoven med en gul hund, realistiske romaner, havregrød med blåbær, nye støvler, glade øjne, at overvinde mig selv, rent sengetøj, troværdighed, stramt sprog, smittende latter, musikalitet og lydhørhed, modige beslutninger, dage i Rom, åbenheden og klarsynet hos unge mennesker, dyrs instinkter, skriveophold, britiske accenter.

Elsker ikke

Sjusket sprog, smålighed, mig-mig-mig, praktiske og tekniske ting der ikke virker, at holde tale, selvtilfredse dominerende typer, invitationer der begynder med »Julen sig nærmer«, telefonsalg, kolde øjne, ladhed, sci fi, at have håndværkere i huset, snobberi, tøj der kradser, at blive forstyrret, stress, tvang, korte lunter, forældre der er ekstra kærlige, når nogen kigger, når folk taler for længe og inderligt om mad og vin, vejret på tv, revy og musicals.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her