Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Lotte Kaa Andersen

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
3. december 2016

Elsker

Når intelligens og empati mødes, at skrive tidligt om morgenen, børns skarpe sanser, P1, uskabet mad, præcision, højt til loftet, at være mor til tre drenge, at planlægge en rejse, djævlesplinten hos Franzen og Delillo, Brøgger når hun er mest direkte, et hjem hvor der er rart at være, Darwin og hans teori, handlekraft, Sri Lanka, Den Korte Radioavis, at have et hotelværelse for mig selv, kaktus fordi de kan overleve alt, relationer hvor man både kan være tryg og fri, at gå langt i skoven med en gul hund, realistiske romaner, havregrød med blåbær, nye støvler, glade øjne, at overvinde mig selv, rent sengetøj, troværdighed, stramt sprog, smittende latter, musikalitet og lydhørhed, modige beslutninger, dage i Rom, åbenheden og klarsynet hos unge mennesker, dyrs instinkter, skriveophold, britiske accenter.

Elsker ikke

Sjusket sprog, smålighed, mig-mig-mig, praktiske og tekniske ting der ikke virker, at holde tale, selvtilfredse dominerende typer, invitationer der begynder med »Julen sig nærmer«, telefonsalg, kolde øjne, ladhed, sci fi, at have håndværkere i huset, snobberi, tøj der kradser, at blive forstyrret, stress, tvang, korte lunter, forældre der er ekstra kærlige, når nogen kigger, når folk taler for længe og inderligt om mad og vin, vejret på tv, revy og musicals.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu