Elsker, elsker ikke: Sara Linderoth Bouchet

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Kultur
17. december 2016

Elsker

At vandre, de små åbenbaringer, mænds nøgne rygge, ordet, mine børns bløde ballonmaver, Jacques Brel og Renaud (f.eks. Mistral gagnant), Rimbaud, varm sommerregn, strandene, når du rækker ud efter mig, Bruce Chatwin, Johannes V. Jensen, silke, honning, havets raseri, at springe hen over klipper, modne abrikoser, natuglen, skovene, Loire-floden set oppe fra Belvédère, at mærke pulsen gennem den tynde hud, det blomstrende, at danse og blive svimmel af det, eau de vie, The Cure og Paris, at grine med min familie, duften af kløvet træ, Nabokov, øer, ribs, udsigt og skumring, havgus, pudemos og istapper, de naive, fyldepenne, at være beruset og kærligheden, selvfølgelig kærligheden, uventede glimt af den tabte tid, gensyn, den omkomne frugt i frugtplantager og frodige, glemte haver.

Elsker ikke

At miste, langsomt drejende discokugler i forladte rum, store flokke, hyben, huller, magtspillet, telefonopkald, de ubudne, rom & cola, at sige farvel, mainstream, tunede knallerter, musikkens ophør, brok, rastepladser, når dine kæber spændes, laksko, skam, selvhad, det lodne mørke, mælkeskind, fanatikere og fodsved, tanken om lidelsen, der hele tiden findes et sted hos nogen, krabber, når jeg bliver frygtløs, Trivial Pursuit, flæsk, påståelighed, (omsorgs)svigt, pludselige slutninger.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her