Læsetid: 1 min.

En helt personlig George Michael top-5

En nonsenspræget tekst, en ultimativ utroskabsballade og nøglen til forståelsen af George Michaels psyke. Klaus Lynggaard har samlet fem af sine George Michael-favoritter
Kultur
27. december 2016

»Wake Me Up Before You Go-Go« (1984)

Wham!s første transatlantiske nummer 1 (i både England og USA!) er et smittende rytmisk monster med en herlig nonsenspræget tekst. Som indbegrebet af Michaels fase som teenidol kan nummeret med garanti stadig fylde et hvilket som helst dansegulv.

»Careless Whisper« (1984)

Det første store solohit (udsendt mens Wham! stadig var ’going concern’) var dette årtiets ultimative utroskabsballade, som endvidere indeholdt de lettere mystiske linjer om at »guilty feet have no rhythm«, hvad det så end skal betyde? Kunne man ikke score til den, var der ikke andet at gøre end daske hjemover og begå overgreb på sig selv.

»One More Try« (1987)

Den fjerde af de i alt seks (!) singler, der udsendtes fra debutalbummet Faith (hvor den ligger gemt sidst på side 1), anser mange denne lavmælte ballade som en nøgle til forståelsen af Michaels psyke, hvis man har behov derfor. Men selvom det så skulle være fiktion alt sammen, er det stadig en ubegribelig god sang.

»Outside« (1998)

I sin tid lige så berømt for sin video som sin musik er dette uptempo-Michael af den allermest uimodståelige slags, og den kan forårsage scener af overstadighed på et hvilket som helst hvilehjem. Både sangen og videoen indeholder referencer til Michaels herostratisk berømte arrestation for utugtig opførsel på et offentligt toilet i Los Angeles samme år.  

»Freeek!« (2002)

Her tog Michael udfordringen fra samtidens knivskarpe r&b-produktioner op og leverede en af karrierens hidsigste og mest indædte tracks, som godt nok ikke nåede (helt op i) toppen af hitlisterne, men som til stadighed kan få blodet til at rulle raskere og ethvert dansegulv til at koge over af god gammeldags liderlighed. Hey ho! Let’s go!!      

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her