Note
Læsetid: 1 min.

Jul i tv-land

Det er blevet så umoderne at se fjernsyn på den gode, gammeldags facon, hvor man smider sig i sofaen foran tv-apparatet og lader tv-kanalernes programlæggere bestemme ens aften. Men nu er det snart jul, og det vil vi her på det ugentlige tv-opslag gerne fejre ved i dag og de kommende to mandage udelukkende at anbefale ting at se i tv. Og det bliver under overskrifterne: Den gode, den onde og den julede. I dag gælder det altså den gode
Kultur
5. december 2016

Edward Saksehånd

Tim Burtons moderne klassiker fra 1990 er en opbyggelig, smuk, meget morsom og lidt tragisk fortælling om stakkels Edward (Johnny Depp), der har sakse i stedet for hænder, og som i et pastelfarvet parcelhuskvarter møder kærlighed, frygt og intolerance.

DR3, mandag 14.20-16.00

Fader Brown

DR1’s eftermiddagsflade bliver de fleste hverdage forvandlet til et museum for mere eller mindre bedagede britiske tv-serier. Således kan man både se og gense Inspector Morse, Dalgliesh og Fader Brown – hvis man altså ikke er et alt for utålmodigt gemyt. Det går meget langsomt.

Den nyeste af serierne, Fader Brown, er baseret på G.K. Chestertons populære bøger og har Mark Williams i rollen som titlens landsbypræst, der bare ikke kan lade være med at stikke næsen i politiets affærer. Det er helt ufarligt og ganske hyggeligt.

DR1, tirsdag 16.15-17.00

Spørg Charlies Juletraditioner

Der var engang, hvor TV 2 Zulu var den af TV 2's kanaler, der trak mest i mig, men jeg kan mærke, at jeg med alderen bliver mere og mere glad for TV 2 Charlie. Og på denne ældrekanal er jeg mest glad for Spørg Charlie, det meget fine spørgeprogram med Michael Meyerheim som vært og forskellige kendisser som eksperter, der svarer på folks spørgsmål og diskuterer deres dilemmaer. Nu kommer der så en juleudgave, som jeg er nødt til at se.

TV 2 Charlie, onsdag 22.20-22.45

The Late Late Show with James Corden

Den britiske skuespiller og komiker James Corden er et rart bekendtskab som vært på det daglige, amerikanske talkshow, The Late Late Show. Corden har måske ikke lige så meget bid som nogle af sine kolleger – Seth Meyers, Stephen Colbert – men synge kan han, og det såkaldte Carpool Karaoke, hvor Corden kører i bil med store popstjerner, mens de snakker og synger stjernernes hits, er god underholdning.

TV 2 Zulu, hverdage 22.45-23.30

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

At se TV på den gode gammeldags facon. Før nutid og før datid mindes jeg svagt men nu kan man åbenbart også være før fortid.
I min barndom kunne man slet ikke se fjernsyn, men kun høre radio på den gode gammeldags facon.