Læsetid: 8 min.

’Metaforen er selvfølgelig, at vi skal stå sammen, ligesom pingvinerne gør’

I disse dage pakker punkbandet og kunstgruppen Dansk Fløde deres udstyr. Lige efter jul rejser de til Sydpolen for at spille koncert for en flok pingviner – for klimaets skyld
Anna Jespersen og Bjørn Vidø har digitaliseret Anna Jespersens morfars smalfilmoptagelser af pingviner på Sydpolen og bruger dem i deres optræden.

Anna Jespersen og Bjørn Vidø har digitaliseret Anna Jespersens morfars smalfilmoptagelser af pingviner på Sydpolen og bruger dem i deres optræden.

Ditte Valente

21. december 2016

Døren står åben, så fotografen og jeg træder forsigtigt ind i Bjørn Vidøs kontorlokaler ved Kongens Have i København. Der er ingen mennesker i syne. Da vi hører musikken fra lejlighedens indre, bevæger vi os instinktivt mod den. De rolige beats bliver højere og højere, jo længere vi når ind i den lille labyrint af rum, som er fyldt med højtalere, store Mac-skærme og avanceret lydudstyr, som det er svært at lure funktionen af.

Da vi når til lydkilden, finder vi også Bjørn Vidø. Han står roligt og kigger på væggen, hvor filmklip af ivrigt vraltende pingviner bliver projiceret. De går forlæns og baglæns i takt til musikken. Farver smelter ind over de gamle sort-hvid film af pingvinerne, og de bliver opløst og skabt på ny.

»Hvor er det fedt, det der,« råber Bjørn Vidø begejstret henover musikken til Rasmus Meilvang, som sidder ved en af de mange skærme i rummet og mikser de gamle stumfilm sammen til det, han selv kalder »atmosfæreskabende visuel kunst«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Balling
Morten Balling anbefalede denne artikel

Kommentarer