Læsetid: 9 min.

På sporet af en fiktiv tangforsker

Jeg er rejst til Japan for at finde inspiration til en romankarakter, der har gjort tang til sit speciale. Måske kan jeg fange et glimt af hende i Hokkaido Universitets kolde korridorer, måske kender hun til tang-imperiet Yamamote-yama og måske har hun smagt norien frisk fra Tokyo Bay
Jeg er rejst til Japan for at finde inspiration til en romankarakter, der har gjort tang til sit speciale. Måske kan jeg fange et glimt af hende i Hokkaido Universitets kolde korridorer, måske kender hun til tang-imperiet Yamamote-yama og måske har hun smagt norien frisk fra Tokyo Bay

Johanne Øllgaard Holm

28. december 2016

I Shinkansen på vej til Sapporo får jeg en sær fornemmelse af at falde ud over kanten. Jeg ser mig selv oppefra, ser lyntogets lille prik bevæge sig hastigt hen over landkortet. Måske fordi jeg fjerner mig fra den japanske hovedø, Honshu, og krydser strædet til frostkolde Hokkaido, er det, som om en tærskel overskrides, som at se ned i en skakt og blive angst for at få overbalance og falde.

Jeg er på jagt efter min romans hovedkarakter. Hun hedder Ingrid Andreassen, er tangforsker og har arbejdet i Japan. Det har jeg fundet på.

Da det er mig, der har opfundet hende, kunne jeg have bestemt mig for hvad som helst, men undervejs er dette mærkelige dyr, som er min science fiction roman, selv begyndt at leve, den vakler rundt på uprøvede ben og har sin egen vilje.

Indtil videre har den spyttet tre hovedkarakterer ud, forladt en vigtig plottråd og skiftet fortællerposition en snes gange, men den lader til at nære en vedvarende hengivenhed overfor tangforskeren Ingrid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jens Wolff
Jens Wolff anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu