Læsetid: 3 min.

Postfaktuel Jul: Bjørn Lomborg opfinder fusionsreaktor og redder klimaet

I al hemmelighed har den kontroversielle klimaforsker brugt Venstre-midler til at bygge en helt ren energikilde, der med ét aflyser den lurende klimakatastrofe. ’Ha! Der tog vi fusen på venstrefløjen,’ kvitterer Anders Fogh Rasmussen
I al hemmelighed har den kontroversielle klimaforsker brugt Venstre-midler til at bygge en helt ren energikilde, der med ét aflyser den lurende klimakatastrofe. ’Ha! Der tog vi fusen på venstrefløjen,’ kvitterer Anders Fogh Rasmussen

Niels Hougaard

4. december 2016

Ved at bestråle deuteriumkerner og heliumkerner med stærk laser er det lykkedes klimaforsker Bjørn Lomborg at skabe en fusionsreaktor, der frigiver helt grøn energi. Opfindelsen er en revolution, der sandsynligvis selvstændigt kan redde verden fra klimaforandringerne, jubler FN's Klimapanel, der vil nominere Lomborg til Nobels fredspris.

»Mange har nok undret sig over, hvorfor jeg har lydt så usammenhængende de sidste 15 år og bare gentaget de samme pointer fra min første bog, ’Verdens sande tilstand’ fra 1998,« fortæller Bjørn Lomborg.

»Sandheden er, at jeg kun har udtalt mig offentligt, så jeg kunne indsamle penge fra Koch-brødrene og andre klimafornægtere. Pengene og alle mine vågne timer har jeg brugt på at bygge 'Mathilde' her,« fortsætter han og klapper fusionsreaktoren, hvis 110 millioner grader varme plasma knitrer behageligt bag glasruden.

Mange på den danske venstrefløj havde ellers afskrevet Bjørn Lomborg som en opportunistisk pseudoforsker, der ganske vist havde en pointe omkring nyttemaksimering af de knappe ressourcer, men som fuldstændig afskrev den eksistentielle trussel fra klimaforandringerne. De må stå tilbage med røde juleører nu, griner Lomborg:

»Det her må være et chok for især læsere af Information, der måske har indført vegetartirsdag i villaen på Østerbro, men i øvrigt ikke har villet ofre noget for klimasagen. Imens har JEG ofret mit gode ry og 15 år af mit liv på at snyde hele olielobbyen og indlede den postfossile tidsalder. Selv tak!«

Fogh var med fra starten

Lomborgs gennembrud er godt nyt, ikke mindst for den fælleseuropæiske fusionsreaktor ITER, der forventes at stå færdig i Frankrig i 2019. Efter et hemmeligt besøg i sidste uge i Lomborgs garage i Nørre Snede, hvor 'Mathilde' står, forventer forskerholdet at kunne ombygge ITER, så den fra dag 1 vil være i stand til at imødekomme knap 40 pct. af EU's energibehov.

Ombygningen finansieres ved hjælp af EU-midler, som Danmarks fhv. statsminister Anders Fogh Rasmussen i al hemmelighed forhandlede hjem under det danske EU-formandskab i 2004. Han er glad for endelig at kunne smide masken og springe ud af skabet.

»Ja, jeg er grøn klimaaktivist! Som mit politiske forbillede Martin Luther King Jr. sagde: ’Der kommer en tid, hvor man må indtage en position, der hverken er sikker, politisk eller populær. Men man må indtage den, fordi ens samvittighed siger, det er den rette’,« fortæller Anders Fogh Rasmussen i en video, der blev uploadet i går på Facebook af Chili-Klaus.

I videoen, der foreløbig er blevet delt mere end 150.000 gange, diskuterer Chili-Klaus og Anders Fogh Rasmussen, hvordan den fhv. statsminister i al hemmelighed støttede Bjørn Lomborg og bearbejdede den skeptiske EU-højrefløj for på den måde at lægge kimen til den nødvendige omkalfatring af det globale energi- og transportsystem, samtidig med at de to Facebook-stjerner spiser en stor Carolina Reaper-chili.

»Av, hvor det brænder! Men det jeg prøver at sige, WHEUW, er bare, at vi måtte være meget luskede med det her. Ellers var vi blevet snigmyrdet af Bilderbergs petrolobby, inden vi havde bygget fusionsreaktoren færdig,« siger Anders Fogh Rasmussen og tilføjer, at chilierne svider i ganen.

»Men ikke så meget, som det må svide ovre på venstrefløjen. HA! Der tog vi fusen på dem.«

Som følge af Lomborgs opdagelse kan Dagbladet Information i øvrigt berette, at mangeårig klimajournalist Jørgen Steen Nielsen har besluttet at opsige sin stilling med ordene: »Kampen er vundet. CO2-tusind tak, Lomse

Adspurgt om, hvordan klimaets redning skal fejres, svarer Jørgen Steen Nielsen, at han regner med at »stege en stor rød bøf« i sit nye fusionskøkken.

Serie

Informations postfaktuelle julekalender 2016

Pyh, 2016 har været lidt af et år. Vi har sagt farvel til mange store ikoner, sagt goddag til en ny verdensorden og for alvor stiftet bekendtskab med begreber som ’det postfaktuelle samfund’ og de farlige ’fake news’.

Nu vender Information hele bøtten og laver sin egen julekalender med positive fake news. Hvorfor ikke sprede lidt postfaktuel glæde her i den mørke juletid?

Information bringer hver dag frem til jul en historie, som kunne have gjort 2016 lidt sjovere, men som aldrig fandt sted. Det er den postfaktuelle julekalender.

Seneste artikler

 • Postfaktuel Jul: Protester får ’Ditte & Louise’ tilbage på DR

  23. december 2016
  Det lignede en lukning, men efter massive protester er komedieserien ’Ditte & Louise’ tilbage på DR. Det er en sejr for den kvindelige antihelt, for demokratiet og for hele kvindesagen. Dette er 23. låge i Informations postfaktuelle julekalender
 • Postfaktuel Jul: Hackerangreb lukker forældreintra

  22. december 2016
  »Vi genindfører kontaktbogen.« Sådan lyder udmeldingen fra Undervisningsministeriet efter en lang række cyberangreb på forældreintra. Dette er 22. låge i Informations postfaktuelle julekalender
 • Postfaktuel Jul: Eksport af ’hygge’ sprænger statens modeller

  21. december 2016
  Ingen havde hidtil tænkt på at medregne Danmarks vel nok vigtigste nationalprodukt i de økonomiske modeller. Enhedslisten kræver brandbeskatning af det nye eksporteventyr. Dette er 21. låge i Informations postfaktuelle julekalender
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu