Satire
Læsetid: 2 min.

Postfaktuel Jul: Nordkorea sender Kim Jong-un på slankekur

Nordkorea skifter kurs og lukker sit atomprogram, efter at landets øverste rådgivere har indset, at det ikke har den ønskede virkning på Kim Jong-uns selvtillid. Den kære leder, der igennem længere tid er blevet drillet med sin vægt, bliver i stedet sendt på slankekur. Dette er 15. låge i Informations postfaktuelle julekalender
Nordkorea skifter kurs og lukker sit atomprogram, efter at landets øverste rådgivere har indset, at det ikke har den ønskede virkning på Kim Jong-uns selvtillid. Den kære leder, der igennem længere tid er blevet drillet med sin vægt, bliver i stedet sendt på slankekur. Dette er 15. låge i Informations postfaktuelle julekalender

Wong Maye-E

Kultur
15. december 2016

Udviklingen af atomvåben har i årevis været Nordkoreas vigtigste metode til at styrke den øverste leder Kim Jong-uns selvtillid. Men den taktik virker ikke længere, fortæller en kilde tæt på Kim Jong-un til Information. Af hensyn til kildens sikkerhed har vi valgt at holde ham anonym.

Tidligere i år brød den kære leder grædende sammen, da det gik op for ham, at kinesiske internetbrugere igennem en længere periode har kaldt ham øgenavne som ’fede Kim den tredje’.

»Den store leder blev så ked af det, da han fandt ud af, at vores kammerater i Kina driller ham med, at han er for tyk,« fortæller kilden.

Den kinesiske censur har siden november slået hårdt ned på intenetbrugeres mobning af Kim Jong-un, fortæller en talsmand for det kinesiske propagandaministeriums task force for hyldest af socialistiske ledere på internettet:

»Vi tager mobning meget alvorligt og handler i hvert eneste tilfælde af krænkelser af vores ledere og deres venner.«

Kim Jong-un har gentagne gange forsøgt at få oprejsning i løbet af det sidste år. Først med en atomprøvesprængning i januar og siden med en række missilaffyrringer.

»Vi kan ikke blive ved på den måde. Det er også alt for dyrt,« fortæller den anonyme kilde til Information.

Efterretningskilder bekræfter, at Nordkorea allerede er igang med afviklingen af sit atomprogram.

Nyt menneske

Landets kære leder, Kim Jong-un, skal nu til at arbejde med sit selvværd, og et vægttab er første skridt på vejen. De kraftige deller, der over årene er bulet frem på hans krop, skal væk. Også dem under hagen.

Fra januar skal Kim Jong-un på en effektiv slankekur i Hoeryong-lejren i den nordlige del af Nordkorea. Her vil den magre kost og fysisk aktivitet få kiloene til at rasle af.

Hvor mange kilo, Kim Jong-un skal tabe, kan Information ikke få oplyst, men det kommer til at ændre ham fuldstændig, fortæller den anonyme kilde, der har store forventninger til, hvad opholdet i Hoeryong-lejren kan gøre for landets leders selvtillid:

»Ingen får lov til at komme ud fra lejren, før de har den rette indstilling.«

For at sikre, at alle kan genkende Kim Jong-un, når han kommer hjem fra sit ophold i Hoeryong, skal han efter planen beholde sin frisure.

Ved nyheden om Kim Jong-uns slankekur jublede den norske verdensfredsekspert Bernt Fidus, der har speciale i transcendental meditation, herunder yogisk flyvning. Sammen med sine kolleger har han i en årrække forsøgt at få styret i Pyongyang til at ændre kurs:

»Vi har længe vidst, at vi igennem meditation kunne dæmpe aggressive tendenser hos uvidende og destruktive politikere. Fred kræver maksimal hjernefunktion, og det får Kim Jong-un nu rigelig lejlighed til under sin slankekur.«

I sidste uge sendte Bernt Fidus en flyer afsted til styret i Pyongyang, hvor han forklarer, hvordan transcendental meditation kan skabe orden og harmoni i verden.

Serie

Informations postfaktuelle julekalender 2016

Pyh, 2016 har været lidt af et år. Vi har sagt farvel til mange store ikoner, sagt goddag til en ny verdensorden og for alvor stiftet bekendtskab med begreber som ’det postfaktuelle samfund’ og de farlige ’fake news’.

Nu vender Information hele bøtten og laver sin egen julekalender med positive fake news. Hvorfor ikke sprede lidt postfaktuel glæde her i den mørke juletid?

Information bringer hver dag frem til jul en historie, som kunne have gjort 2016 lidt sjovere, men som aldrig fandt sted. Det er den postfaktuelle julekalender.

Seneste artikler

 • Postfaktuel Jul: Protester får ’Ditte & Louise’ tilbage på DR

  23. december 2016
  Det lignede en lukning, men efter massive protester er komedieserien ’Ditte & Louise’ tilbage på DR. Det er en sejr for den kvindelige antihelt, for demokratiet og for hele kvindesagen. Dette er 23. låge i Informations postfaktuelle julekalender
 • Postfaktuel Jul: Hackerangreb lukker forældreintra

  22. december 2016
  »Vi genindfører kontaktbogen.« Sådan lyder udmeldingen fra Undervisningsministeriet efter en lang række cyberangreb på forældreintra. Dette er 22. låge i Informations postfaktuelle julekalender
 • Postfaktuel Jul: Eksport af ’hygge’ sprænger statens modeller

  21. december 2016
  Ingen havde hidtil tænkt på at medregne Danmarks vel nok vigtigste nationalprodukt i de økonomiske modeller. Enhedslisten kræver brandbeskatning af det nye eksporteventyr. Dette er 21. låge i Informations postfaktuelle julekalender
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Mens befolkningen sulter tager den-kære-leder Kim Jong-un på et behageligt kur ophold i Schweiz for at tabe sig. Schweiz er som bekendt et yndet tilflugtsted for verdens trængte ledere og milliardære, som i behagelig afstand diktere forholdene i deres moderland - Vi i Danmark har jo selv en sådan selvudnævnt kær-leder" placeret dernede.

...Stålsat og nu med gråt julemands skæg, hvilket den-kære-leders dicipler straks også har tilegnet sig. Ikke.

...Demokrati! Ha ha ha