Læsetid: 2 min.

’Qvortrup han fik lænker på’

Terror og kriminalitet fik det sidste ord i Informations julesangkonkurrence 2016
Kultur
23. december 2016

Vi er nået til sidste runde af læsernes julesang, som igen i år har budt på et imponerende antal originale og kreative rim om året, der gik – flere hundrede vers er det blevet til i alt.

Blandt kandidaterne til konkurrencens sidste to vindervers finder vi Christian Glahder fra Slagelse, som har skrevet om interesseorganisation Bæredygtigt Landbrug, der vil »vækste grønt«.

I sit vers forestiller han sig, hvordan en sådan vækststrategi mon tager sig ud, når den ledsages af »en skylle« med »gylle«: »Vandløb, søer, husets tag / vækster grønt i algelag!,« skriver han.

Vores abonnent i Borup Hans Møller gør sig overvejelser om, hvad der skal blive af skovens dybe stille ro, når det med regeringens velsignelse bliver muligt at bygge mere ved kysterne: »Hver idyllisk sted anviser / vi til byggeentrepricer /Skynd dig kom om føje år / Skovens stille fred forgår«.

Og vores efterhånden faste bidragsyder Palle Bjørn satiriserer i sit sidste bidrag over de senere års nedskæringer i SKAT, som har ført til, at »der kom en snu Karl Smart, der / fik 12-13 milliarder.« Og moralen? »Det kan som nok mange ved/ være dyrt at skære ned.«

Årets to sidste vindervers skal imidlertid findes andetsteds. Søren Thorsøe fra Aarhus har skrevet om Se og Hørs brug af den såkaldte tys-tys-kilde, der blandt andet gjorde bladet i stand til at opspore prins Joachim og prinsesse Marie på deres bryllupsrejse til Canada.

Og endelig opsummerer Anders Kinch-Jensen fra Odense årets terrorrædsler i et særdeles aktuelt rim, der levner plads til det seneste, tragiske anslag mod et julemarked i Berlin i denne uge.

Tillykke til alle otte vindere af årets konkurrence. Og til alle jer andre: tak fordi I gad at lege med! Vi rimes forhåbentlig ved igen til næste år!

Qvortrup han fik lænker på

Hvad den mand dog tænker på!

Hvis jeg nu tog til Toronto

Ku' han se det på min konto

som var blevet endevendt

hvis jeg var lidt mere kendt.

– Søren Thorsøe

Dejlig er den himmel blå

derfor kan man ik' forstå,

hvorfor store idioter,

terrorister og despoter

skaber rædsel, sorg, ruin:

Nice. Aleppo. Homs. Berlin.

– Anders Kinch-Jensen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her