Note
Læsetid: 2 min.

Så er det endnu engang blevet jul i tv-land

Det er blevet så umoderne at se fjernsyn på den gode, gammeldags facon, hvor man smider sig i sofaen foran tv-apparatet og lader tv-kanalernes programlæggere bestemme ens aften. Men nu er det snart jul, og det vil vi her på det ugentlige tv-opslag gerne fejre ved udelukkende at anbefale ting at se i tv. Og det bliver under overskrifterne: Den gode, den onde og den julede. I dag gælder det den onde
Kultur
12. december 2016

De britiske antikskatte

Ja, det er det berømte BBC-program, Antiques Roadshow, der gemmer sig under denne mærkelige danske titel. Og det er et fremragende program, der har skønne Fiona Bruce som vært. Programmets hær af filmfolk og antikeksperter rejser land og rige rundt og vurderer folks antikviteter. Og det er selvfølgelig sjovt, når en rød plastikdåse købt til 19 pence i virkeligheden er en Lalique til 1.000 pund. Men endnu bedre er det, når en kinesisk vase købt i dyre domme viser sig at være en kopi uden nogen værdi. Så bliver man noget så varm indeni.

DR1, hverdage 10.30-11.30

The Kardashians

Nej, jeg ser det ikke selv, og nej, jeg forstår ikke helt fascinationen af Kardashian-familien, der er blevet berømt på at udstille sig selv i al sin narcissistiske ligegyldighed. Jo, det skulle da lige være noget så gammeldags som et kulturelt fænomen – en art barokt totalteater – der siger noget om den tid, vi lever i, vores mere eller mindre sunde måde at omgås hinanden på og vores trang til at udstille os selv med hjælp af moderne teknologi. The Kardashians kunne være skrevet af Charlie Brooker, manden bag science fiction-satiren Black Mirror.

TV3, tirsdag 13-15

Miss Marple

Efter at have hidset sig op over The Kardashians kan man passende falde ned igen i selskab med Agatha Christies Miss Marple, hvis titelperson er lige så skarp og nådesløs i sin dissektion og afsløring af menneskelig dårskab og forbrydelser, som hun tager sig lille, skrøbelig og ufarlig ud. Joan Hickson spiller Marple i den bedste af serierne – den fra 1980’erne – og hun er i en klasse for sig, når det gælder at bruge de små grå og forpurre enhver form for ondskab.

DR1, onsdag 15.00-17.00

My Fair Lady

Det er ikke spor ondt, men sikkert heller ikke længere politisk korrekt at kunne lide George Cukors 50 år gamle musical om den vulgære blomsterpige Eliza, der bliver til en rigtig dame under en sprogprofessors alt andet end kærlige vejledning. Men jeg elsker My Fair Lady og de dejlige sange og Audrey Hepburn som Eliza og Rex Harrisons menneskefjendske professor og Jeremy Bretts elskovssyge ungersvend. Meget bedre og mere romantisk bliver det ikke.

TV 2 Charlie, torsdag 20.40-23.35

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her