Læsetid: 1 min.

Så er det endnu engang blevet jul i tv-land

Det er blevet så umoderne at se fjernsyn på den gode, gammeldags facon, hvor man smider sig i sofaen foran tv-apparatet og lader tv-kanalernes programlæggere bestemme ens aften. Men nu er det lige straks jul, og det fejrer vi her i det ugentlige tv-opslag ved kun at anbefale ting at se i tv. Og det bliver under overskrifterne: Den gode, den onde og den julede. I dag gælder det den sidste og dermed den julede
Chevy Chase spiller Clark Griswold i klassikeren, Fars fede juleferie, hvor julen bestemt ikke går som planlagt.

Chevy Chase spiller Clark Griswold i klassikeren, Fars fede juleferie, hvor julen bestemt ikke går som planlagt.

Warner Bros

19. december 2016

Det er vores jul

Hvis man gerne vil blive klogere på juletraditioner – og hvem vil ikke gerne det ? – skal man se DR1 i dag og de næste tre eftermiddage. Da besøger kanalen nemlig Den Gamle By i Aarhus og viser, hvordan dansken fejrede jul i gamle dage – og hvordan mange af vores juleskikke slet ikke er danske. Det er et program, det vil være sundt for de fleste lidt for nationaltsindede at se.

DR1, mandag-torsdag 13.15-13.45

Det søde liv

»Baby, It’s cold outside,« lyder det i den gamle julesang, og hvad er bedre i kulden end en kop varm chokolade? Nej, ikke en opvarmet spand Mathilde kakaomælk, men en vaskeægte kop chokolade lavet efter opskrift. Og selvfølgelig er det DR’s dessertdronning, Mette Blomsterberg, der skal guide os igennem en sådan. Jeg skal i hvert fald prøve hendes varme chokolade, når hun i morgen deler den med hele nationen.

DR1, tirsdag 13.40-13.50

Fars fede juleferie

Der findes julefilm, som man skal se i hvert fald én gang hver jul, og Fars fede juleferie er en af de allerbedste. Chevy Chase spiller Clark Griswold, der bare så gerne vil holde den bedste jul som overhovedet muligt sammen med sin familie. Det er dog ikke så nemt, når visse familiemedlemmer, naboerne og ens stædighed og temperament har det med at stille sig i vejen. Til gengæld er det hysterisk morsomt.

TV 2, onsdag 20.30-22.10 (sendes også torsdag eftermiddag)

Bad Santa

Har man derimod brug for et skud antijul, som alligevel på sin egen bagvendte og noget sjofle facon fejrer julen som hjerternes fest, bør man se Terry Zwigoffs Bad Santa. Billy Bob Thornton spiller en fordrukken, liderlig vaneforbryder, der giver den som julemand for at kunne røve et storcenter, men det går selvfølgelig ikke helt, som han har regnet med. Heller ikke på den følelsesmæssige front. I øvrigt kan Bad Santa 2, der dog ikke er lige så vellykket og sjov, lige nu ses i de danske biografer.

3+, torsdag 23.20-1.20

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu