Læsetid: 1 min.

Streaming: Trope-edition

Savner du også tropisk varme, en dampende skovbund, en dråbe fugt, der triller ned over et palmeblad? Her er tre tropeoplevelser i sofaen
Kultur
30. december 2016

Blomster og kul

Vi trænger til farver nu, hvor det er midt på vinteren, men vejret ligner november med blæst og våd asfalt. Farver og tropiske lyde.

Sådan som man får det i dokumentarserien Life – for eksempel i det afsnit, hvor vogelkopløvhyttefuglen i sin jagt på damer kompenserer for at være en lille kedelig gråbrun fugl ved at samle blomster og bær i forskellige farver.

I filmen skal en hunfugl så vælge mellem to forskellige hanfugle: én, som elsker orange og har samlet bær og blomster i sin yndlingsfarve, og en anden, som er lidt mere dark – han har samlet bunker af hjortelort og kul. Hvem hun vælger, skal ikke afsløres her.

’Life’, Netflix

Tropesafter

Jagten på den rette mage og de skuffelser, det indebærer, sender Tom Cruise til Jamaica i den dampende klassiker Cocktail. Godt nok er den fra 1988, men en palme er stadig en palme, og en tropenat er stadig en tropenat, og en storblomstret skjorte er stadig, well, o.k. klædelig.

’Cocktail’, Netflix

En varmekur

Har du stadig ikke fået nok af troperne? Så tilbring fire år sammen med Tom Hanks på en stillehavsø. Det skal nok få dig kureret.

’Cast Away’, Netflix

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her