Læsetid: 7 min.

»Der har da været alle mulige professorer, som synes, at de ved meget bedre. Og det gør de sikkert også«

I går fremlagde tidligere kulturminister Bertel Haarder en Danmarkskanon. Ti bud på danske værdier, som Danmark bygger på i dag og bør bygges på i fremtiden. »En overflødig national genoprustning,« siger kritikerne, »Værdier for fremtidens samfund,« siger Haarder. Her er historien om, hvordan den blev til
Tidligere kulturminister Bertel Haarder uddelte mandag morgen sin nye Danmarkskanon på Hovedbanegården i København

Tidligere kulturminister Bertel Haarder uddelte mandag morgen sin nye Danmarkskanon på Hovedbanegården i København

Jens Dresling

13. december 2016

Bertel Haarder, afgående kulturminister og kommende generalkonsul i Flensborg: »Det begyndte med, at jeg stod ude på Eremitagesletten til markeringen af, at Parforcejagtlandskabet var kommet på UNESCO verdensarvsliste og tænkte, denne gamle kongejagt, er det virkelig noget at sætte på verdensarvslisten? For historikere måske, men den betyder jo intet for dansk kultur. Og så tænkte jeg: Det må jeg kunne gøre bedre.«

Jan Opstrup Poulsen, embedsmand i Kulturministeriet: »Jeg hører første gang om det, da jeg kom tilbage fra sommerferie i august 2015. I løbet af sommerferien var der blevet forfattet nogle meget korte oplæg til ting, han havde nævnt, blandt andet en kanon.«

Mette Bom, kampagneleder i Kulturministeriet: »Han kaldte den ikke Danmarkskanon på det tidspunkt. Men han godt kunne tænke sig at lave en kanon over den immaterielle kulturarv. UNESCO laver hvert år den her liste over vores materielle kulturarv, hvor Danmark har Kronborg og Jellingestenen med. Men vi har ikke noget på den immaterielle liste – og det kunne Bertel ikke forstå.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu