Læsetid: 12 min.

’Jeg vidste kun, at jeg ville skrive en verdensroman’

Hédi Kaddour var over tres, da han i Frankrig vandt Goncourts prestigefyldte debutantpris for romanen Waltenberg. I en alder af 71 rejser han nu verden rundt med ’De toneangivende’, der foregår i det Nordafrika, han forlod som 12-årig, men beskriver med stor indsigt
Hédi Kaddour romandebuterede i en alder af 61 og er som nu 71-årig aktuel med sin anden roman, ’De toneangivende’, der udkommer på dansk til foråret.

Hédi Kaddour romandebuterede i en alder af 61 og er som nu 71-årig aktuel med sin anden roman, ’De toneangivende’, der udkommer på dansk til foråret.

2. december 2016

»Jeg ved godt, at det var storhedsvanvid.« Hédi Kaddour griner lidt, og de gråsprængte krøller dirrer. Vi er bænket i efterårsskumringen højt over gadelarmen. Katten Achilleus smyger sig ind i samtalen, og Hédi Kaddour fortæller om dengang, han i en alder af langt over halvtreds besluttede, at han ville skrive en stor roman.

»I 1997 gik jeg i Paris’ gader og tog noter – det gjorde jeg altid, også til mine kronikker. Jeg ved ikke, hvad der skete, men da jeg kom hjem, havde jeg besluttet mig for at skrive en stor roman. Sådan en rigtig stor roman, en blanding af Trolddomsbjerget og De Tre Musketerer eller John le Carrés Muldvarpen og Greven af Monte Christo

– Intet mindre?

»Intet mindre.«

Hédi Kaddour elsker historier, især altså store historier. Resultatet af hans beslutning i 1997 blev hans første roman Waltenberg, en mursten på 800 sider.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu