Læsetid: 1 min.

Arbejdspladsen: Christian Dorph

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord

Christian Dorph

7. januar 2017

Hørebøffer

For tiden hører jeg meget klassisk musik, når jeg arbejder. Det skal helst være højt og kraftfuldt og sendes direkte ind i øregangen. Lige nu lytter jeg til Götterdämmerung af Wagner, og det er noget prætentiøst bulder og en omgang oldtysk rollespil, men musikken er vild og rig, og den bliver bare ved og ved, og pludselig åbner den sig midt i sin vulgære formegethed. Og så er det et godt middel mod rastløshed.

Avocadotræ

Jeg holder ikke planter, for jeg kan ikke holde liv i dem. Avocadotræet har jeg fået af Theis Ørntoft. Jeg tænkte, at nu måtte jeg hellere måtte tage mig sammen og give det vand, og det er virkelig skudt i vejret, dog uden at have sat frugter. Nu står det lige bag mig og suger lidt af den CO2, jeg producerer, ud af luften igen. Jeg kan godt lide de der enormt lange og krøllede blade, som kan minde lidt om alienfingre.

Sort sten og lille jagtkniv

Det er en flad sten med en rund bule på midten. Jeg fandt den i natbordsskuffen på et hotel i New York for nogle år siden, der hvor der normalt ville ligge en bibel. Siden kom den med i et af mine digte. Kniven fandt jeg ude på marken, og den var godt rusten og medtaget, så jeg har gjort den i stand og bruger den til at rense negle med, og så vil jeg have den med på jagt på et tidspunkt, for jeg har netop taget jagttegn.

Kaffe

Min søn Rasmus overtalte mig til at købe en espressomaskine, og kaffen smager fantastisk og ser flot og elegant ud med de fine, hvide mønstre og hjerter oven på det lysebrune skum. Men det kræver altså en engels tålmodighed, det hele skal afstemmes, temperaturer og skumkvalitet og alting, og jeg vil egentlig lige så gerne bare have den almindelige sorte, Nes eller stempel.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vibeke Rasmussen

Narh … ikke nødvendigvis. '-)

Selvom det bestemt ikke kan udelukkes, at aflytning af Götterdämmerung kan fremkalde den tilstand – hos mennesker såvel som hos planter. For ikke at tale om 4-5 timers Parsifal !