Læsetid: 1 min.

Fra arkivet: Anno 1980

Kultur
20. januar 2017
For knap 37 år siden anmeldte Torben Brostrøm den dengang nyeste roman af Svend Åge Madsen, Se dagens lys, under rubrikken Oprør fra fremtiden

For knap 37 år siden anmeldte Torben Brostrøm den dengang nyeste roman af Svend Åge Madsen, Se dagens lys, under rubrikken Oprør fra fremtiden.

Brostrøm skriver, at Se dagens lys beskriver den eftertid, som historikeren Ato Vari befinder sig i i Madsens romanværk Tugt og utugt i mellemtiden, og handlingen udspiller sig i et ikke nærmere angivet tidspunkt efter år 2000, hvor »verden er lavet radikalt om. Der har bredt sig en global depression under indtryk af det meningsløse slaveri for en materiel civilisation. Den udløste bølger af selvmord, der truede verdens beståen.«

Og denne Svend Aage Madsens profeti fra 1980 lader vi lige stå lidt i anledning af Donald Trumps overtagelse af det amerikanske præsident-embede og dermed af positionen som verdens mægtigste mand.

Husk, at du har adgang til hele Informations arkiv på information.dk, hvis du er abonnent.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lars Kirkegaard

Kære Inf.
Hvorfor er billedet af Brostrøms anm. af Sv-Å.Madsen 1980 lige akkurat så dårlig at man ikke kan læse den. og hvorfor findes den ikke digitaliseret?
"Husk, at du har adgang til hele Informations arkiv på information.dk, hvis du er abonnent",
skriver I frejdigt.... mvh Lars K. Årh.