Elsker, elsker ikke: Garbi Schmidt

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Martsmorgener, solopgange, cykelture, at løbe i sne, mine børns glæde, min kærestes hænder, håndskrevne breve, kærlighed, at vide, at jeg endnu ikke skal dø, Roskilde Festival, Empire Bio, Rainer Maria Rilke, Søren Ulrik Thomsen, min kat

Jakob Dall

Kultur
14. januar 2017

Elsker

Martsmorgener, solopgange, cykelture, at løbe i sne, mine børns glæde, min kærestes hænder, håndskrevne breve, kærlighed, at vide, at jeg endnu ikke skal dø, Roskilde Festival, Empire Bio, Rainer Maria Rilke, Søren Ulrik Thomsen, min kat, champagne, at spise østers med min veninde, kaffe, stearinlys, min lejlighed, min computer, Randers, Chicago, Tisvilde, varme tæpper, min hue, duften af god herreparfume (ikke for meget, ikke for lidt), duften af regn på asfalt, Eva Cassidy, P J Harvey, Jean Michel-Jarre, lyden af hav, rundede, solvarme sten, Nørrebro, Dronning Louises Bro, studenterbrød, arkiver, bogantikvariater, nysgerrighed, at skrive, at græde, at leve. Farven grøn.

Elsker ikke

Angst, kræft, støvregn, punkterede cykeldæk, global opvarmning, ligegyldighed, politisk kynisme, overforbrug, vintermørke, stanken af råd, rapmusik, motorvejsrastepladser på Fyn, dårligt TV, overfladiskhed, høje lyde, ødelagte drømme, tømmermænd, influenza, stress, søvnløshed, skænderier, sur mælk, uvished, at skulle vente, at fryse, faktaresistens, tarteletfyld på dåse, ubetænksomhed (ikke mindst min egen), at glemme, rutsjebaner, uendelige telefonsamtaler, når katten har bidt min computerledning over, besparelser på universiteterne, løse hunde, kemoterapi.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her