Elsker, elsker ikke: Sanne Bjerg

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
28. januar 2017

Elsker

Giraffer, slidt træ, afskallet maling, min søn, Mozarts klarinetkvintet, Tintin, himle, at modtage breve, blomstrende citrontræer, mellemrum, Balblair whisky, Laurie Andersons smilehuller, Tosca, nyvasket sengetøj, vulkaner, Bach, at læse Herald Tribune på en fortovscafe i syden, guldalderkøer, Louise Bourgeois, dødsdromer, Pergolesis Stabat Mater, hengivelse, Johnny Cash og Bob Dylan, der synger sammen, udrejse, mytologier, Jacques Tati, cello, når min kæreste klipper mit hår, Djema el Fna-pladsen i Marrakech, Lionel Messi, trøffelost, 22 grader, anis, stenbrud, Maigret, at lave sennepskanin, som min farmor gjorde, svaler og mursejlere på himlen, deja-vu, solsortsang tidligt om morgenen, skovhindbær, usynligt blæk, Zygmunt Bauman, Karl Johan-svampe, Ikaros, lugten af regn på varm asfalt, min elskedes læber, uægte jasmin, hybenmarmelade, El Paral.lel, min espressokande.

Elsker ikke

Blæsevejr, optikere, der siger ens navn i hver sætning, at klappe i takt, dårlig ånde, sellerirod, marchmusik, at luge, monoteistiske religioner, køresyge, arrogance, afmagt, angst, brede boulevarder, nyheder, Strauss-valse, funktionalisme, tamarind, at gå i butikker, snæversyn, bedrevidenhed, dårligt lys, Henry Heerup, Captain Morgan, faste vendinger, ludo, smartphones, kolde morgener.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her