Læsetid: 4 min.

Politikerne glemmer de korte børneben

Københavns Kommunes beslutning om at fjerne støtten til Anemoneteatret og Zangenbergs Teater – og teatrenes 50.000 tilskuere i Indre By – må gerne blive til en historie om at turde fejle. Og om at turde tage en ny og bedre beslutning
Zangenbergs Teater og Anemoneteatret kæmper for at overleve, efter at Københavns Kommune har fjernet teatrets støtte. Her er det Henrik Zangenberg, der forsvarer sig i ’Kong Gulerod og Tudeprinsessen’ på Zangenbergs Teater.

Zangenbergs Teater og Anemoneteatret kæmper for at overleve, efter at Københavns Kommune har fjernet teatrets støtte. Her er det Henrik Zangenberg, der forsvarer sig i ’Kong Gulerod og Tudeprinsessen’ på Zangenbergs Teater.

Bjarne Stæhr

19. januar 2017

Teatrets fødekæde er ret enkel: uden børneteater, intet voksenteater. Uden scener til børneteater, intet publikum til børneteater. Alligevel kan 2017 blive året, hvor det bliver svært for de mindste børn at komme til at se børneteater i København.

I sommer afgjorde politikerne i Københavns Kommune nemlig, at de to stationære børneteatre i København K – Anemoneteatret og Zangenbergs Teater – skulle have fjernet deres status som ’lille storbyteater’ og dermed støtten her fra nytår.

Begge børneteatre ligger tæt på Nørreport Station og dermed ideelt for vuggestuer og børnehaver – og bedsteforældre – der med overskuelig logistik kan fragte de korte børneben i teatret.

Teater med madpakker

Begge teatre er indrettet på børnenes præmisser – med børnebænke og kurve til flyverdragterne. På Anemoneteatret er der en rigtig café, og på Zangenbergs Teater er der borde, hvor man gerne må spise madpakker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu