Læsetid: 9 min.

I en tid hvor politiske medier vinder frem på internettet, lukker venstrefløjens mest kendte medie

I dag lukker den venstreorienterede netavis Modkraft. ’Det er den bedste beslutning,’ siger den ansvarshavende redaktør. Men den kommer på det værste tidspunkt for pluralismen og ikke mindst for venstrefløjen, mener han
I 17 år har Modkraft overlevet på en blanding af frivillig arbejdskraft og støtte fra blandt andet mediestøtteordningen. Men i dag er det slut.

I 17 år har Modkraft overlevet på en blanding af frivillig arbejdskraft og støtte fra blandt andet mediestøtteordningen. Men i dag er det slut.

Sille Veilmark

1. februar 2017

Modkraft består af tre skriveborde.

De står spredt i et åbent kontorlokale i et baghus på Nørrebro i København.

»Når der er folk,« siger den ansvarshavende redaktør Mikkel Skov Petersen og peger på et af bordene, »så plejer der at sidde én der.«

Han står midt i lokalet. Sort termojakke. Sorte bukser. 

»Og så plejer der at sidde én der og én der.«

Han peger på et bord i et hjørne af lokalet. Over bordet hænger en plakat med sort silhuet af et bombefly og en opfordring til at stoppe den danske indsats i Irak-krigen. Over indgangen hænger et elghoved i krydsfiner. Lige nu sidder ikke nogen ved de tre skriveborde. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Folk, der tror på objektiv journalistik, er blinde for deres eget og deres medies ståsted. Det værste, der er sket i dansk presse, var afskaffelsen af partipressen - bl.a. fordi det jo kun var venstrefløjen, der afskaffede sin, mens højrefløjens lever i bedste velgående.

Dagmar Christiandottir, Anne Eriksen, Vibeke Hansen, morten rosendahl larsen, Henrik Leffers, Carsten Munk, Torben K L Jensen, Hans Larsen, Martin Mørch, Bjarne Bisgaard Jensen, Kasper Andreasen, Jens Erik Starup og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

»Jeg så en meningsmåling i dag, som viste, at Liberal Alliance er dem, der har bedst fat i de unge, og så må vi jo have de unge, som ikke orienterer sig mod Liberal Alliance, til at lave noget larm, så det bliver dem.«

Lav noget der lærer de unge, at man godt kan lave noget ballade uden at være et egocentreret røvhul.

problematikken er vel også at gratis aviser på nettet trods alt skal have et minimum af reklamer for at overleve. De mennesker som skal leve af at skrive skal betales og frivillige er da ok, men mange af dem har altså også et bagland, familie og børn som har krav på nærhed. Det er og bliver en svær balance. Men erhvervslivet med forretninger, forbrug m.v. har lige som ikke nogen interesse for at bruge penge på reklamer i et organ som er negativt indstillet på økonomi. Jeg tror det er venstrefløjens skisma: på den ene side bekæmpe kapitalens og dets skader, men samtidig kan de samme personer kæmpe for at de får den lønstigning som andre også får. Grunden til at Information trods alt overlever er vel at der ikke kun er: "sådan hænger verden sammen" artikler.

Har ’venstrefløjen’ overhovedet humor eller tidssvarende analytiske evner?

Der er en sideløbende udvikling til Modkrafts kalamiteter – hvor er alle de seriøse kommentatorer blevet af, der de seneste henved ti år har befolket denne platform med deres vidende, argumenterende og kundskabstunge kommentarer – og hvad er der blevet tilbage, andet end for mange ’virrehoveder’ uden operationel substans og andre ’eksperter’ i uargumenterede ’oneliners’ med forbavsende mange ’anbefalinger’ og personlige perfiditeter, hvor humor og selvironi konsekvent ikke bliver forstået dér på sottesengen i nichen med gammel sur vin og mangel på frisk luft …

Modkrafts lukning er bare endnu et symptom på, at den er helt gal – ’venstrefløjen’ har snakket sig selv ud i ubetydelighed med deres antikverede slogans, ikke relevante historiske sammenligninger og andet historisk overskudsvrøvl færre og færre kan holde ud at høre på …

Anne Eriksen, Bjarne Bisgaard Jensen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar

Modkrafts lukning illustrerer udmærket at foretagendet blev fanget i en velkendt systemklemme; kampen mod kapitalen finder sted på sidstnævntes præmisser.

Ja, Peder Kruse, det må man give dig, der har højrefløjen sgu meget bedre fat i at definere og ikke mindst løse virkelighedens problemer.

Nu hakkede jeg lidt på venstrefløjens mangel på sammenhold i bestræbelserne for at have den rigtige"revolutionære" løsning, Men herfra til at sige at højrefløjens menneskesyn og dygtighed skulle være bedre for os mennesker er der sgu meget langt. Kunne jeg vælge mellem den rene kapitalisme på Nye Borgerlige, DF og Venstres samt LA`s menneskesyn så ville jeg nu hellere have Enhedslisten som eneherskere. Som buddhist vælger jeg middelvejen og det følger nok også en smule over i mit politiske menneskesyn.

Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Morten Balling

Det har aldrig været specielt lukrativt at være venstreorienteret. Til gengæld ligger det godt i maven :)