Satire
Læsetid: 3 min.

Trumps første uge: Skabelsesberetningen

Vi ser tilbage på Trumps første uge som præsident – fortalt som Skabelsesberetningen
Kultur
28. januar 2017
 
Skabelsesberetningen: Vi ser tilbage på Trumps første uge som ...

Vi er klar med dagens teleevangelie

Posted by Dagbladet Information on Sunday, January 29, 2017

v1 I begyndelsen skabte Trump et nyt USA.

v2 Dengang var USA tomhed og øde, nedlagte fabriksbygninger lå som gravstene spredt ud over nationen, og en mørk ånd svævede over vandene.

v3 Trump sagde: »Der skal være alternative fakta!« Og der blev alternative fakta. v4 Trump så, at alternative fakta var godt, og Trump skilte løgnen fra sandheden.

v5 Trump kaldte regn for solskin, og solskinnet kaldte han regn. Så blev det aften, og det blev morgen, første dag.

v6 Trump sagde: »Der skal bygges en mur mellem landene; den skal skille landene!« Og det skete;

v7 Trump skabte muren, som skilte landet mod nord fra landet mod syd. v8 Trump kaldte muren ‘The Mexican Wall’, hvilket kun var rimeligt, nu hvor de selv skulle betale for den. Så blev det aften, og det blev morgen, anden dag.

v9 Trump sagde: »Den offentlige sundhedsreform skal rulles tilbage!« Og det skete.

v10 Trump kaldte det for folkets sejr over eliten, og Trump så, at det var godt. v11 Trump sagde: »Jeg vil erstatte den gamle sundhedsreform med noget andet, som jeg ikke lige vil fortælle om endnu, men det bliver amazing, det bliver yuge, det bliver den greateste sundhedsreform ever.« Og det skete;

v12 Trump fremsatte sin politik og undlod at svare på kritiske spørgsmål fra pressen, som alligevel havde tabt sin legitimitet i befolkningen, og Trump så, at det var godt.

v13 Så blev det aften, og det blev morgen, tredje dag.

v14 Trump sagde: »En forbandelse skal ramme alle store frihandelsaftaler, der ikke er til gavn for USA. v15 Fra nu skal det være ’America First!’« Og det skete;

v16 Trump skilte USA fra resten af verden og skabte et stort blålys til at lyse over den transatlantiske himmelhvælving. v17 Han kaldte blålyset for handelsminister Wilbur Ross.

v18 Trump så, at det var godt. v19 Så blev det aften, og det blev morgen, fjerde dag.

v20 Trump sagde: »Verden skal vrimle med levende væsener, og derfor skal nødhjælpsorganisationer, der bistår kvinder med rådgivning om abort, straffes økonomisk!« Og det skete;

v21 Trump stoppede øjeblikkeligt USA's støtte til organisationer, der rådgiver nødlidende kvinder om abort. Trump så, at det var godt.

v22 Han velsignede alle kvinder og sagde: »Bliv frugtbare med talrige trumptilhængere og overlad mig retten til at bestemme over jeres krop!« Til mændene sagde han: »Grab them by the pussy!«

v23 Så blev det aften, og det blev morgen, femte dag. Trump sagde: »Lad os skabe patrioter i vort eget billede, så de ligner os! De skal herske over alle minoritetsgrupper, latinoer, afroamerikanere og indfødte amerikanere.«

v24 Trump skabte patrioterne i sit billede; i Trumps billede skabte han dem, som mand og kvinde skabte han dem.

v25 Og Trump velsignede dem og sagde til dem: »Bliv talrige, og underlæg jer jorden; hersk over californiske klimaforskere, glaciologer, respektløse komikere, emsige embedsmænd, sandhedssøgende journalister og alle, der ikke er enige med mig!«

v26 Trump tweetede: »Nu giver jeg jer to kontroversielle olieforsyningsrør, som kommer til at gå tværs gennem kulturelt følsomme områder i North Dakota. De skal give jer billigere olie.

v27 Til alle de vilde dyr og til alle himlens fugle, ja, til alt levende, der rører sig på jorden, giver jeg fingeren.« Og det skete. v28 Trump så alt, hvad han havde skabt, og han så, hvor godt det var. Så blev det aften, og det blev morgen, den sjette dag.

v29 Således blev Trumps nye vision for USA begyndt.

v30 Men på den syvende dag var Trump slet ikke færdig med sit arbejde, så mod sædvane hvilede han ikke, men fortsatte ufortrødent med at lange nye præsidentielle dekreter ud fra det ovale værelse.

v31 Trump velsignede den dag, han blev indsat, og gjorde den til en helligdag. Så smøgede han ærmerne op og fortsatte, hvor han slap, for der var så meget mere, han skulle nå.

v32 Det var Trumps og USA’s afviklingsshistorie.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Her er et billede af Trump, mens han udfører sit vigtige arbejde:

http://www.moonofalabama.org/images5/trumpwhitehouse.jpg

Karen Margrethe Larsen

Der er skrevet rigtig meget om, hvem der skal betale muren langs grænsen til Mexico. Men hvem skal udføre arbejdet og tjene alle billionerne?

Lars Rasmussen

Med fare for at udstille min egen overdrevne hang til eskatologi, så vil jeg tillade mig at citere et par verselinjer fra den 'rigtige', gamle bog:

v1 Men det skal du vide, at i de sidste dage skal der komme hårde tider.

v2 For da vil mennesker blive egenkærlige, pengeglade, pralende, overmodige, fulde af hån, ulydige mod deres forældre, utaknemlige, spottere,

v3 ukærlige, uforsonlige, sladderagtige, umådeholdne, brutale, fjender af det gode,

v4 forrædere, fremfusende, hovmodige, de vil elske nydelser højere end Gud;

v5 i det ydre har de gudsfrygt, men de fornægter dens kraft. Hold dig fra dem!

v6 Til dem hører nemlig de, der sniger sig ind i husene og får magt over kvinder, der er belæssede med synder og lader sig lede af alle mulige lyster,

v7 og som altid vil lære, men aldrig lærer sandheden at kende.

v8 Ligesom Jannes og Jambres trodsede Moses, sådan trodser også disse mennesker sandheden; de har fået deres dømmekraft ødelagt, og deres tro står ikke sin prøve.

v9 Men de skal ikke få mere fremgang, for det skal blive klart for alle, hvor vanvittige de er, sådan som det også skete med de to andre.”

Bibelen, “Ugudeligheden i de sidste tider” (Det Nye Testamente, Andet Timotheusbrev, Kapitel 3).